Vuk Jeremić: Da se urazumimo i dogovorimo

Izbori 2022 Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je komentarišući mogućnost da bi pregovori između vlasti i opozicije uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, mogli da počnu u martu, izjavio da to u ovom trenutku zavisi „isključivo od vlasti“.

  • Početak dijaloga ne zavisi od nas. Ja lično ne bih spekulisao sa tim kada bi oni mogli da počnu, a što se tiče Narodne stranke, mi smo za pregovore spremni već sutra, izjavio je Jeremić za Nova. rs u Viševcu kod Rače posle održavanja Izborne skupštine Pokreta slobodna Srbija.

On je ocenio da bi u ovom trenutku, opozicija veću pažnju trebalo da posveti  formatu pregovora, dodajući da pre svega misli na broj pregovarača.

Jeremić je ostao pri ranije iznetom stavu da zajedničke interese opozicije, za pregovaračkim stolom treba da zastupaju “jedan ili dva čoveka”.

  • To je jedini  način da dijalog donese neki napredak i neki boljitak. To ne mora da bude niko iz Narodne stranke, ali bi bilo dobro da se dogovorimo ko će  predstaviti zajedničke stavove opozicije. Na taj način poslaćemo ozbiljan signal javnosti da smo mi u stanju da se dogovorimo – danas oko formata pregovora, a sutra oko zajedničkog nastupa na izborima, pojasnio je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke izrazio je očekivanje da će taj predlog naići na odobravanje većeg broja predstavnika opozicije, koja se, kako je rekao, “nalazi sa ove strane podele vlasti”, dodajući da su za Narodnu stranku svi koji su izašli na prošlogodišnje izbore, “sa one druge strane”.

  • Naš apel svima sa ove strane je da se urazumimo i da se dogovorimo oko jednog ili dva čoveka, koji bi sa našom podrškom i usmerenjima nastupali u dijalogu, jer o ovako značajnoj temi  kao što su izborni uslovi, ne možete da  pregovarate u plenumu sastavljenom od desetine ljudi, zaključio je Jeremić.
Tekst i fotografija: Aleksandra Petrović, Nova.rs
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.