foto: Glas Šumadije

Grad Kragujevac: Prodali smo dve parcele za oko 17 hiljada evra

Grad naslov

Grad Kragujevac je na javnom nadmetanju prodao dve od pet građevinskih parcela koje je oglasio, navodi se u saopštenju dostavljenom redakciji portala Glas Šumadije. Reč je o nadmetanju održanom 20. oktobra, a o kome je Glas Šumadije već pisao.

Naš portal je u toku prethodnog dana objavio nezvaničnu informaciju, da nijedna od 5 građevinskih parcela koje je grad nudio, nije prodata, jer za njih nije bilo ponuđača.

Kako bismo i zvanično potvrdili ovu vest, u isto vreme ( a pre objavljivanja pomenutog teksta), obratili smo se i Gradskoj upravi, koja nam je odgovor dostavila u toku današnjeg dana.

U odgovoru se navodi da su prodate dve parcele – jedna manja od 3 ara u naselju ‘’Nova Kolonija – Pivara’’ i druga od nepunih ar i po, koja se nalazi u Stanovu.

Parcele su prodate, kako se navodi, po početnim cenama. Prema dokumentaciji iz oglasa to bi značilo da je prva prodata za nešto manje od 13 hiljada evra, dok je druga prodata za nešto više od 3.800 evra. Na naše pitanje ko su kupci pomenutih građevinskih parcela, odgovor nismo dobili.

Kada je reč o zemljištu koje nije prodato, Gradska uprava je potvrdila pisanje portala Glas Šumadije, da za nijih nije bilo zainteresovanih kupaca.

Ipak, ono što je najintereantnije od svega, jeste činjenica da su prodate najmanje i najjeftinije parcele, od kojih na jednoj i nije moguća gradnja, izuzev ukoliko već niste vlasnik neke od susednih.

Za tri parcele koje pak nisu prodate, bilo je potrebno izdvojiti nešto više od 300 hiljada evra za pola hektara na Deninom brdu, 477 hiljada evra za parcelu u ’’Radnoj zoni FENIKS – Institut za strna žita’’ veličine 31,5 ari, ili 6,1 milion evra za 3 hektara takođe u ‘’Radnoj zoni FENIKS – Institutu za strna žita’’.

Na pitanje da li je i za kada planirana naredna prodaja, odgovor takođe nismo dobili.

foto: Glas Šumadije

Tagovi:

1 thoughts on “Grad Kragujevac: Prodali smo dve parcele za oko 17 hiljada evra

  1. Dokle vise budjoni? Kako vas vise nije sramota,pa sve rasprodaste ,a na stetu gradjana i u svoju korist.Ko su kupci? Zasto to ne kazete? Koliko ste tu dobri? Pa do zadnjeg dana na vlasti ima da kradete.Jel ima jos nesto da niste rasprodali? Za to se ide na robiju,ali vi to znate,obezbedili ste praunucice.DOLE TIRANIN I NJEGOVI PODANICI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.