Grad opredelio sredstva zaštitu teološkog nasleđa, verskih objekata od propadanja, prokišnjavanja, zamene stolarije

Grad

Potpisivanju ugovora, u ime grada prisustvovao je Mirko Čikiriz, pomoćnik gradonačelnika za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.

Projekti koji su podržani na ovom konkursu tiču se zaštite teološkog nasleđa, zaštite objekata od propadanja, prokišnjavanja, zamene stolarije. Opredeljena su sredstva za održavanje Gradske litije, kao i ovogodišnjih Gospojinskih svečanosti.

Protojerej-stavrofor prof. dr Zoran Krstić, rektor kragujevačke Bogoslovije zahvalio se Gradu Kragujevcu i gradonačelniku u ime potpisnika, zato što će ove godine imati mogućnost da realizuju mnogobrojne projekte koji će u značajnoj meri da poboljšaju rad svih naših crkava, odnosno crkvenih opština

  • Sredstva koja smo mi dobili namenjena su završetku fiskulturne sale Bogoslovije i po okončanju ovog projekta nadam se da će ona biti puštena u rad od ove školske godine, nakon skoro 20 godina od početka izgradnje. U dogovoru sa gradom planirali smo da ova sala bude Kuća rukometa i da naši rukometni klubovi tu mogu da treniraju i igraju utakmice, a pre svega naša deca, sa Bogoslovije će u toj sali imsti časove fizičkog vaspitanja, kazao je Krstić.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.