Protiv Marice Živanović Poljo podneta anonimna krivična prijava

Društvo

Protiv Marice Živanović Poljo iz organizacije nEKO brine za LEVAČ podneta je, kako je objavila na svom fejsbuk profilu, anonimna krivična prijava u kojoj se tvrdi da je u 2021. i 2022. godini „kamčila“ novac od dijaspore, na ime borbe protiv iskopavanja rude litijuma u levačkom kraju, pa taj novac zadržavala za sebe i dovodila ih u zabludu…

  • Potom piše da sam svojim izjavama u medijima pozivala na linč (ne piše koga sam htela da linčujem 😀) i izazivala uznemirenje javnosti. Parafraziram, ali tako nekako je napisala hrabra, anonimna osoba (ili osobe) u prijavi. Pozdravljam sve ljude iz dijaspore, koji su teška srca napustili svoj rodni kraj i koji su nesebično pomagali da se štampaju bedževi, flajeri, majice, kupuje benzin, i davali raznu drugu logističku pomoć našoj borbi u ove dve godine. Oni najbolje znaju kako se osećaju van svog zavičaja i shvatili su da se on mora braniti gde god bili, za razliku od onih koji sede u njemu, a bez pardona bi ga prodali za šaku srebrenjaka, kaže Marica Živanović Poljo.

Živanović Poljo se u ime Neko brine za Levač zahvaljuje svim ljudima iz čitave Srbije i samog Levča, svim borcima, koji su pomogli da, kako kaže, „nateramo kompaniju da za sada stopira svoje aktivnosti na teritoriji naše opštine“.

  • Nikada, nigde, lično nisam pozivala na linč bilo koga, a ako su moje izjave nekog i uznemirile, to je moglo samo da se desi kod normalnih ljudi koje bi uplašila informacija šta se dešava u Levču, šta se Levču sprema, ko to podržava, a ko sarađuje sa kompanijom, ko svima zajedno jamu kopa.
    Podnosiocima prijave i onima koji im oduševljeno tapšu imamo samo da poručimo da nas ovakvi pritisci i maltretiranja neće odvratiti od nastojanja da svoj zavičaj sačuvamo i odbranimo.

Podsetimo, žitelji Levča skoro godinu dana se bore protiv namere da se u tom kraju vrši iskopavanje rude litijuma a organizacija nEko brine za Levač aktivno učestvuje i u akcijama drugih ekoloških pokreta u zemlji. A Marica Živanović Poljo prepoznata je kao jedan od simbola te borbe.Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.