Grading u Kragujevcu planira izgradnju stambeno poslovnog kompleksa sa 12 lamela

Grad

Investitor Grading iz Beograda planira gradnju zgrade sa 12 lamela u Kragujevcu.

 • Stambeno – poslovni kompleks „Sokolis“ planiran je na parcelama koje su oivičene ulicama Dimitrija Tucovića, Prvoslava Stojanovića, Đenerala Terzibašića i Mike Mudrića.

Kako se navodi u projeketnoj dokumentaciji, formiran je blok atrijumskog tipa podeljen u 12 lamela u kome su sve lamele dvostrano uzidane.

Objekti u stambeno-poslovnom kompleksu „Sokolis“ su spratnosti od 2Po+Pr +6Sp, 2Po+Pr+9Sp i 2Po+Pr+10Sp i 2Po+Sut+Pr+10Sp.

Planirano je da kompleks ima 14 poslovnih prostora i ukupno 628 stanova.

Najveći broj stanova planiran je za lamele 3, 8 i 11, po 6 stanova, dok je najmanji broj stanova planiran u lameli 1 – 26 stanova.

Poslovni prostori su, prema projektnoj dokumentaciji mahom raspoređeni u lameli 1 (8 poslovnihi prostora), zatim lamela 2 i lamela 12 (po 2 poslovna prostora), dok će lamele 3 i 4 raspolagati sa po jednom poslovnom jedinicom.

Planirano je da ukupna bruto izgrađena površina iznosi 80.890,25 m2.

Parkiranje je organizovano i u 2 podzemne etaže na nivoima -1 i -2 i na parceli.

Predmetne podzemne etaže, namenjene su prevashodno parkiranju, a sadrže i tehničke prostorije. Organizovane su tako da je prostor podeljen na podzemnu garažu ispod unutrašnjeg dvorišta i na garaže ispod svake lamele. Garaže su međusobno povezane.

Svakoj lameli je opredeljen sopstveni garažni prostor, a garaža ispod unutrašnjeg dvorišta izvodiće se u dve faze. Ukupno je planirano 679 parking mesta.

Urbanistički projekat biće na javnom uvidu do 20. juna u prostorijama Gradske uprave za imovinske poslove, urbanizam, izgradnju i ozakonjenje Kragujevac.

Projektant je Arhitektonski biro Cadart iz Paraćina.

Izvor: eKapija

Foto: Printscreen/Grad Kragujevac/UP/Cadart

Tagovi:

12 thoughts on “Grading u Kragujevcu planira izgradnju stambeno poslovnog kompleksa sa 12 lamela

 1. Dzabe ovakav projekat i render, kada ga oni posle unakaze izborom boje fasade i jeftinim ukrasima na istoj. Zgrade koje su napravili u Erdogliji ocajno izgledaju.

  1. A u STAROJ KOLONIJI? Mislim da Gradng nije radi objekte u Erdogliji, samo S.Kolonija i 21. Oktobar

  2. Zaista STRAŠNO. Trebalo je da bude sve sivo i jednobrazno. I evenuolno rešetkice na terasama i prozorima. Kreativno nema šta.

 2. Au al će biti roooodna godina. Breskve, kruške, kajsije, mušmule ima samo da pucaju po fasadama…Tuga.

 3. Ko je taj investitor Grading,sa cijim parama se to gradi,sve sam kriminal .To je Vuciceva Srbiha

 4. A vole da predstave ove fantazije, tako je bilo na prvom nacrtu za Panoramu. A onda dobismo paunove i vrapce, ovde će verovatno neki soko 🤦‍♀️ako se pročita urbanistički projekat vidi se da je planiran običan lim na krovu, zelenilo ostalo na slici

 5. 600 stanova na ono maloj parceli okruzenoj ulicicama.. Hahaha ko planira grad boze me sacuvaj

 6. Bagra, protivno svim pravilima urbanizma napravi geto od Kolonije.
  Hej 10 spratova pored već postojećeg rugla

  1. Konusno ka centru kolonije, mislim na spratnost je planirano DUP om, pre 50 godina. Postoji i javni uvid, najprostije je sedeti u fotelji i online pametovati. Da zamolimo ŠVABE da nam podignu nove barake? 👍

 7. A javna infrastruktura? Najvise me brinem kako ce kanalizacija primiti goFna i kišu – verovatno ce Mala Vaga postati povremena septička jama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.