Gradonačelnik Nikola Dašić u razgovoru sa novinarima u Medijskom skloništu obećao jednak odnos prema svim redakcijama

Društvo Grad Video

Ravnopravan tretman medija, poštovanje zakona o javnom informisanju, dostupnost gradskih funkcionera i informacija novinarima i otvoren i transparentan rad lokalne samouprave, bile su glavne teme razgovora predstavnika Medijskog skloništa sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem.

Prihvatanjem našeg poziva da poseti Medijsko sklonište, on je pokazao da je dijalog lokalnih medija i gradske uprave o gorućim temama neophodan i moguć.

Predstavnici redakcija Kragujevačkih novina, portala Glas Šumadije, Radija Zlatousti, emisije Iz glave i udruženja Res Publika, od gradonačelnika Nikole Dašića dobili su čvrsta uveravanja da će on, kao i njegovi saradnici, biti otvoreni za saradnju sa svim medijima, bez diskriminacije i da će obraćanja javnosti postati redovna praksa. Sem toga, novi gradonačelnik je obećao da će konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa za 2021. sigurno biti raspisan i prihvatio naš predlog da to bude nakon usvajanja budžeta, odnosno početkom naredne godine. 

Nadamo se da je otvoren i sadržajan razgovor sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem, kom je prisustvovao i načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti, Nikola Ribarić, samo prvi korak u zajedničkom nastojanju da kreiramo bolje okruženje za medije, koji kao i lokalna samouprava, treba da rade u službi građana. Očekujemo da će svojim delovanjem u narednom periodu, gradska uprava predvođena gradonačelnikom Dašićem, pokazati da je istinski spremna da učini pozitivne promene i tako ispuni obaćenje dato kragujevačkim novinarima.

Tagovi:

1 thoughts on “Gradonačelnik Nikola Dašić u razgovoru sa novinarima u Medijskom skloništu obećao jednak odnos prema svim redakcijama

  1. Pohvalno ali treba da planira i da odreši kesu za medije ako je već došao. Inače dok god vidim KONTEJNERE NA TROTOARU kao u centru u ulici Zorana Djindjića deo ka Svetozara Markovića ispred nove zgrade Orbita ili da NEMA PEŠAČKOG PRELAZA kod Gimnazije na raskrsnici Kolovića i Kneza Miloša ka Trgu Gimnazija gde deca idu u školu, neću poverovati da će novi gradonačelnik Dašić da uradi velike stvari. jer od tih sitnih se vidi da li je sve u gradu u redu posebno jer se ugrožava bezbednost dece i gradjana i niko ne reaguje godinama !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.