Udruženja Nova Snaga i Kragujevačka Inicijativa nastavljaju saradnju i posle izbornog ciklusa koji je završen u junu

Grad

Pod zajedničkim imenom Alternativa, u okviru grupe građana, ove dve organizacije nastupaju od 2018. godine, kada su prvo potpisale Sporazum u saradnji, a kasnije napravile zajedničku strukturu organizacije i izašli na izbore 2020. godine gde su osvojili 4,5% podrške građana Kragujevca.

  • Bojkot izbora, pre svega na republičkom nivou, odlaganje zbog pandemije, ali i sam strah od  Covid-19 verovatno su sprečili Alternativu da zabeleži još bolji rezultat, a svakako podrška skoro 3500 građana obavezuje da nastavimo dalje, kažu u ovim organizacijama i dodaju da će, kao odbornici u Skupštini grada biti „opozicija svemu lošem što se radi u gradu“:
  • Očekujemo da nam se uskoro, kada se ispune sve predviđene procedure, na raspolaganje stave prostorije za rad i delovanje. Nova Snaga i Kragujevačka Inicijativa ponovo će pokazati da dobro organizovana grupa građana može da opstane i da ne mora po svaku cenu da uđe vlast da bi mogla da deluje, a na kraju ostvari i dobar rezultat na izborima. Nećemo bežati od saradnje sa drugim opozicionim organizacijama, ali samo na ravnopravnim osnovama, navodi se u saopštenju ovih organizacija.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.