Grubi građevinski radovi na Dečijem odmaralištau na Bešnjaji privedeni kraju

Grad Milica

Građevinski radovi započeti prošle godine na izgradnji novog Dečijeg odmarališta „Bogdan Milanović“ na Bešnjaji privode se kraju. Kragujevačka deca dobiće uskoro odmaralište po najnovijim standardima.

  • Veliko mi je zadovoljstvo i jako sam ponosan što je objekat završen do krova jer će grad Kragujevac, a pre svega deca imati jedno novo i lepo uređeno odmaralište na Bešnjaji rekao je gradonačelnik, Nikola Dašić.
  • U skladu sa potpisanim ugovorom i kada donator Slavoljub Milanović završi svoj deo posla, Grad će krenuti u raspisivanje javnih nabavki i svega što je potrebno da bi se projekat sproveo do kraja. Ukupna investicija i zajedničko ulaganje je 130 miliona dinara. Skoro polovinu je obezbedio donator Slavoljub Milanović, a drugu polovinu će finasirati Grad, istakao je Nikola Dašić, i naglasio da se planira i asfaltiranje puta do samog odmarališta.
  • Grubi građevinski radovi na odmaralištu koje je finansirao Slavoljub Milanović privode se kraju, a ostale radove koji podrazumevaju kompletan završetak objekta obaveza su grada Kragujevca, kazao je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika.
  • Izgradnjom bunara imaćemo dovoljan kapacitet vode da bi odmaralište funkcionisalo i zadovoljilo potrebe protivpožarne zaštite, jer je Grad u obavezi da zvrši ceo sistem vodosnabdevanja koje će raditi JKP „Vodovod i kanalizacija“. Odmaralištem će upravljati grad Kragujevac. Kada je završetak radova u pitanju u ugovoru nije naveden rok, ali zbog samih postupaka javnih nabavki nije realno da objekat završimo pre marta ili juna sledeće godine, što zavisi i od vremenskih uslova, rekao je Dejan Ružić.

Slavoljub Milanović je istakao da je projekat u toku gradnje menjan i da se sada objekat prostire na 1850 kvadrata.

  • Urađen je po najnovijim standardima, tri puta je veći od starog, imaće zatvoren bazen, svaka soba ima svoju terasu i kupatilo. Samo da vidim kad prvi klinci protrče ovim proplancima, projure hodnicima odmarališta i naprave prvu žurku u diksoteci. I to je to, moja misija je ispunjena, kazao je Milanović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.