Zašto u Vučićevom spotu nema Kragujevca (VIDEO)

Grad Politika

Ovo su simboli naše divne Srbije, kojima se s pravom ponosimo, počinje spot pod nazivom „Budućnost je u tvojim rukama“, a koji ovih dana na društvenim mrežama dele aktivisti i funkcioneri Srpske napredne stranke. Pa i kragujevački članovi SNS-a, iako u toj naprednjačkoj „divnoj“ Srbiji nema Kragujevca.

Tu su Beograd, Novi Sad, Niš, Vladičin Han, Leskovac, Subotica, Čačak, Valjevo, Lebane… Znamenitosti, stadioni, bolnice…

Pa idu „budući simboli zemlje, kojima ćemo se tek ponositi“ – Klinički centar Novi Pazar, čak i autobuska stanica u Pančevu, pa sportske dvorane, mostovi… I na kraju predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji kaže – ljudi su najvažniji, a ženski glas dodaje – Srbija sutra.

Ni sutra, ni prekosutra, u spotu se ne pominje centar Srbije.

  • Ne dešava se prvi put da Vučić izostavi Kragujevac u svojim spotovima, ovo je samo nastavak ignorisanja i marginalizacije našeg grada, ocenjuje građanska aktivistkinja Suzana Đorđević

Suzana Đorđević podseća da je Srpska napredna stranka na lokalnim izborima u decembru prošle godine osvojila jedva 40 posto glasova uz sve, kako kaže, „državne i gradske resurse koji su im na raspolaganju“.

  • U Skupštini grada imaju tesnu većinu i ne umeju da igraju po tim pravilima, srušiće se kao kula od karata, prognozira ova građanska aktivistkinja, koja je poznata i potome da „isprati“ svaki predsednikov dolazak u Kragujevac.
  • I vrapcima na grani je jasno da je Vučić zbog loših rezultata a i kasnijih dešavanja otpisao svoje sledbenike iz Kragujevca, a time i naš grad. Zato sada moraju da mu dokazuju lojalnost tako što gradonačelnik u radno vreme mora da ide na livadu ispred palate Srbija i da maše kineskom zastavicom, bivši predsednik Skupštine grada Kragujevca na društvenim mrežama deli spot u kome nema njegovog grada i još se ponosi time, kaže Đorđević.

Politički analitičar Bojan Stojadinović kaže da je u političkim krugovima „opšte poznato, čak smo to čuli i od nekih predstavnika Srpske napredne stranke, da Aleksandar Vučić ne voli Kragujevac“, pa ga zbog toga nema ni u spotu.

Nema tu nikakve mistike, kaže dopisnik Danasa iz Kragujevca Zoran Mišić i pita – šta bi u njega, odavde i stavio“.

  • Jer, šta god mi mislili o Aleksandru Vučiću, daleko je od toga da onež ne zna šta prolazi kod naroda a šta ne, što ga održava svih ovih godina na vlasti. Čime bi se podičio kao rezltatima svoje politike na lokalu i njenih eksponenata u Kragujevcu? Već legendarnom Gradskom tržnicom čija obnova ulazi u drugi olimpijski ciklus, novim, lepšim, čikadačnijim stadionom koji samo što nije gotov u predizbornim pričama a nije ni započet, kliničkim centrom koji eto, samo još neki papir, plan, odborenje, ugovor…

Mišić smatra da su, kad se pomenu SNS i Kragujevac, građanima Srbije prva asocijacija sedncie Skupštine grada „koje su izvor i materijal za najkvalitetnije humorističke emisije i koje javnost poredi sa najboljim uradcima Monti Pajtona“.

  • Ko ima učinak da pola godine od okončanih izbora ne može da privede kraju ni jednu jedinu sednicu gradskog parlamenenta ne zaslužuje da se nađe u bilo čijem promotivnom spotu, pa ni keč ol Aleksandra Vučića. To je realnost i sam predsednik je toga svestan, zbog toga u spotu posle kadrova iz Beograda, Novog Sada, Niša… sledi rez, pa Vladičin Han. Svi su od nas odavno digli ruke, pa što bi se i Aleksandar Vučić tu nešto razlikovao, zaključuje Mišić.

Naši sagovornici se slažu u oceni da je, pored deljenja novčane pomoći svim zaposlenima u lokalnoj samoupravi u izbornoj tišini, paketima socijalno ugroženim građanima, ucenama, SNS osvojila tek 36.882 glasova, a skupštinska opozicija 36.608. Pa kragujevačkim naprednjacima za sada od ruke najbolje idu saopštenja u kojima brane lik i delo predsednika Vučića, čak i kad on na njih ne misli.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.