Hitna pomoć za Badnji dan i Božić – Promena vremena ne pogoduje asmatičarima i pacijentima sa visokim pritiskom

Doba korone Društvo Grad

Praznici Badnji dan i veče, kao i Božić protiču relativno mirno barem što se tiče angažovanja ekipa kragujevačkog ZHMP. Juče, 6. januara ekipe Hitne pomoći izašle su u toku dnevne smene na 33 terena a najviše su u pitanju bili astmatičari i pacijenti sa visokim pritiskom. U istom periodu obavljeno je 18 pregleda u ambulanti ZHMP.

U toku Badnje večeri ekipe Hitne pomoći intervenisale su 14 puta na terenu a ponovo su bili u pitanju pacijenti sa povišenim pritiskom i astmatičari. Tokom noći obavljeno je i 45 pregleda u Ambulanti Hitne mahom sa stomačnim tegobama (posna hrana) i 10 pregleda u Pedijatrijskoj ambulanti ZHMP.

Dan Božića je po standardima kragujevačke Hitne pomoći protekao izuzetno mirno. U toku dnevne smene 7. januara ekipe Hitne intervenisale su na „samo” 18 terena (što je broj koji odavno nije zabeležen) ali na žalost danas su im se za „prevoz” mahom javljali kovid pacijenti sa pogoršanim zdravstvenim stanjem. U isto vreme u ambulanti ZHMP pregledano je 14 pacijenata a u pitanju su bili mahom padovi i povrede u kući kao i pacijenti sa povišenim pritiskom.   

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.