Rukotvorine kreativnih žena na Eklektika bazaru

Društvo Grad Milica

Prijateljice koje imaju ista interesovanja, a ona se pre svega tiču izrade ručnih radova najrazličitijih vrsta okupile su se i svoje rukotvorine predstavile na Eklektika bazaru koji se danas i sutra održava u Kragujevcu, u dvorištu glavne organizatorke Vesne Lazarević, u ulici Dragoljuba Milovanovića Bene.

Zainteresovani posetioci mogu doći u periodu od 12 do 21 sat i videti šta sve ima na Eklektika bazaru.

Organizatorka Vesna Lazarević šije odeću, te se bavi recikliranjem stare garderobe. Ideja joj je bila da napravi jedan bazar u intimnijoj atmosferi sa ženama u čiju kreativnost ne sumnja, postojala je želja da se i okupe, druže, da to ne bude samo prosta kupovina stvari.

  • Hoćemo da ovo preraste u nešto ozbiljnije što naš grad ima. Mi radimo na stvarima koje se pravi od prirodnih materijala. Ovde smo da se družimo, razmenjujemo dobru energiju i kreativnost. Danas i sutra radimo isključivo ono što volimo, kaže Buba, jedna od učesnica, koja vodi stranicu „Bubina baštaˮ.  

Njen hobi prerastao je u mali biznis, pravi jestive bukete od voća i povrća, samouka je, a sve je krenulo kada je te iste bukete pravila drugaricama koje su bile trudne.

Pored Bubinih buketa na bazaru se nalaze kućice od drveta koje Tanja Jocić pravi u različitim varijantama, Vesnini odevni komadi nastali od reciklirane stare garderobe, a na njemu se mogu pronaći i parfemi, lampe, torbe, plišane igračke, kao i nakit. Sve učesnice čiji su radovi izloženi vode sledeće instagram stranice: potka.design, sitnicarke, bubinabasta, veluclothes, tanja_wood_design, majadejanovicstevanovic, lenami_kozmetika.

Buba ističe da „poduhvatˮ njenih koleginica i drugarica tek treba da ide uzlaznom putanjom i da se razvija, a želja svih njih je da svaki pojedinačni mali biznis preraste u nešto ozbiljnije.

Ljudima koji su obišli bazar se dopada ideja, a pre svega izloženi predmeti, te se zbog pozitivnih reakcija nadaju nekom ponovnom okupljanju.

Fotografije: Dragana Minić
Tagovi:

1 thoughts on “Rukotvorine kreativnih žena na Eklektika bazaru

  1. Najlepše Vas molim da objavite apel za pomoć mom suprugu Stevanu Pavloviću, koji boluje od hronične bubrežne insuficijencije i potrebna mu je transplantacija bubrega u Belorusiji. Neophodno je da sakupi 90.000 EUR za 3 meseca. Unapred zahvalna porodica!
    Supruga Dragana Pavlović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.