Počelo asfaltiranje puta koji spaja Ramaću i Kamenicu

Servisne informacije

U selu Ramaća u toku su radovi na asfaltiranju dela putnog pravca koji vodi do susednog podrudničkog sela Kamenica. Za asfaltiranje deonice dužine 1400 metara i širine četiri metra za koje je utrošeno 950 tona asfaltne mase, a koje izvodi Preduzeće za puteve, iz budžeta Grada Kragujevca je preko Gradske uprave za razvoj i investicije uloženo oko 18 miliona dinara.

  • Ovo je prva faza radova na asfaltiranju puta koji ne samo da spaja Ramaću i Kamenicu, već preko njih i neka druga sela izlaze na glavni put. Ukupna dužina puta je tri kilometra i u planu je da ceo bude asfaltiran čim problem imovinskih odnosa, na kome predstavnici sela i Gradske uprave za razvoj i investicije već rade, bude rešen, rekla je dr Snežana Živanović Katić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada, koja je danas obišla radove.

Ona je dodala da je ovo prvi asfalt u ovoj godini, ali već za mesec dana asfaltiraće se i u Divostinu, Cerovcu, Opornici, Stragarima, Kotrežu, a paralelno se u susednoj Kamenici izvode radovi na nasipanju lokalnih puteva, u Đuriselu se rade atarski putevi, a u Botunju krpe rupe.

Meštani Ramaće kažu da su na ovo čekali 50 godina i ističu da je put, pored toga što je dosta prometan između ovih sela, ujedno i najbliži tranzitni pravac između Stragara i Knića.

Izvor i fotografije: Sajt grada Kragujevca

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.