Humanista Oliver Kačarević ni ove godine nije zaboravio Kragujevčane kojima je pomoć najpotrebnija

Društvo Milica

Humanista Oliver Kačarević ni ove godine nije zaboravio one stanovnike Kragujevca kojima je pomoć najpotrebnija. U saradji sa austrijskim ogrankom Evropske policijske asocijacije (EPA) na čijem je čelu gospodin Heinz Habe, Kačarević je uručio donacije narodnoj kuhinji kragujevačkog Crvenog krsta i Centru “Kneginja Ljubica” iz Kragujevca.

Paketima je obradovao i žene koje su sa decom bile smeštene u Sigurnoj kući.

Oliver Kačarević je poreklom Kragujevčanin, Šumadinac. Rođen i odrastao u Beču, što ga nije sprečilo da zaboravi maticu. Već deceniju, nekoliko puta godišnje pomaže socijalno ugrožene porodice, pojedince, institucije i nema nameru i kaže da ne namerava da prestane.

Ove godine je, pored ustanove koju već celu deceniju pomaže, Centar Kneginja Ljubica, po prvi put je donirao i narodnoj kuhinji kragujevačkog Crvenog krsta u okviru koje se priprema i distribuira u 870 obroka za 509 porodica. Među korisnicima je 449 dece i mladih starosti do 30 godina kao i 187 korisnika starijih od 65 godina.

Možda nije svima poznato ime i prezime Oliver Kačarević ali stotinama dece i članovima njihovih porodica iz Šumadije, kao i iz drugih delova Srbije, jeste. Kada njima neko spomene „Olivera iz Beča“ izmamiće im osmeh zahvalnosti na licu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.