Ivica Marjanović: Podneo sam krivičnu prijavu protiv Dragana Ilića

Društvo Ekonomija

Predsednik Nadzornog odbora Zastava oružja, pukovnik Ivica Marjanović, za Glas Šumadije kaže da je podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Samostalnog sindika te fabrike Dragana Ilića. Sa kojim je, inače, u sudskom sporu, koji se nastavlja 14. oktobra.

Sindikalne navode ocenjuje kao „gebelsovske“ i tvrdi da je reč o „pokušaju destabilizacije fabrike u trenutku kada se pregovara o višemilionskom ugovoru sa stranim partnerima“, kao i da aktuelni trenutak „nije ni malo slučajno odabran“.

  • Jednostavno – pogledaju se završni računi fabrike i jasno je koliko se laži iznosi od strane Samostalnog sindikata, kaže Marjanović.
  • Gubitak uticaja koji je nekada imao predsednik Samostalnog sindikata u fabrici kada je „kosio i vodu nosio“ po mnogim pitanjima, a posebno u kadrovisanju i zapošljavanju radnika, dovodi do neartikulisanih ispada, otvorenih pretnji i laži. Jednostavno, ne može da se pomiri sa činjenicom da je vreme socrealističkog perioda prošlo i da mu banalnost i pokušaji pobune radnika ne prolaze.

Predsednik Nadzornog odbora tvrdi da su „Ilićevi kadrovi dozvolili da se u pogone fabrike unese alkohol i da radnici pod dejstvom alkohola rade pored peći koje razvijaju temperature i do 2.500 stepeni“.

  • Kada ih smenite, jer ne želite da se neko od radnika povredi kao što se dešavalo, ili ne daj Bože pogine, onda vas optužuju da kršite sindikalna prava. Besmislena je sama konstrukcija,ističe Marjanović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.