“Iz gradskog budžeta 22 miliona za stranačku SNS vojsku”

Politika

Kragujevački Odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ukazao je na nepotrebno trošenje novca svih građana iz gradskog budžeta, kojim će biti plaćeni savetnici u 78 mesnih zajednica na teritoriji grada. U ovoj stransci smatraju da će na taj način svi građani Kragujevca plaćati stranačke aktiviste, koji će kao partijski vojnici obavljati poslove za vladajuću Srpsku naprednu stranku

SSP je pozvao gradonačelnika Kragujevca Nikolu Dašića, da objasni građanima  po kom ugovoru i za koliku nadoknadu se zapošljavaju savetnici u mesnim zajednicama, kao i kojim poslovima će se oni baviti.

  • Nije nam jasno zašto Skupština grada otvara nova radna mesta u administraciji, kada u ovom trenutku postoje lica koja su stalno zaposlena na poslovima sekretara mesnih zajednica, koja bi mogla da obavljaju te poslove. Nama je jasno da se kragujevački SNS sprema za izbore i da se na ovaj način podiže stranačka vojska, ali naglašavamo da to nije fer prema građanima Kragujevca, čiji je životni standard nikad gori, a nameti nikad veći, navodi SSP u saopštenju, podsećajući na Odluku o angažovanju dodatnih službenika, koju je gradska Skupština usvojila krajem novembra prošle godine.

SSP ukazuje da je tada gradonačelnik Nikola Dašić izjavio da će ukupan trošak za te namene biti od 12 do 14 miliona dinara, međutim dodaju da je u nedavno usvojenom budžetu, taj iznos gotovo udvostručen.

  • Mesec dana nakon ove skandalozne odluke, u budžetu je za tu namenu opredeljeno 22 miliona i 100 hiljada dinara, što znači da svakoj od mesnih zajednica pripada po 283.000 dinara na godišnjem nivou. Od tog iznosa odbija se 20.000 za proslavu dana mesne zajednice, a ostatak je iznos kojim će biti plaćeni sekretari Saveta. Dakle plate, zajedno sa doprinosima tih novozaposlenih činovnika, biće, po svemu sudeći, značajno veće od simboličnih 8.000 hiljada dinara, koliko je gradonačelnik najavio da će iznositi, pojasnio je Obrad Turković, član Izvršnog odbora SSP-a.

On je podsetio, da je lokalna samouprava nedavno uvećala porez na imovinu građana za 33,34 odsto,  kako bi budžetski prihod grada povećali za 140 miliona dinara. Turković je istakao da je gradonačelnik Dašić, ovu odluku opravdao rečima, da građani Kragujevca treba da pokažu spremnost i podnesu teret vremena u kome živimo, te da na taj način dokažu vlastodršcima iz Beograda, da su dostojni investicija u grad.

  • Zašto se onda 22 miliona dinara novca tih istih, ozbiljno osiromašenih građana Kragujevca, izdvaja za plate novih zaposlenih u administraciji. Zar grad, koji nema gradsku bolnicu, autobusku stanicu, zgradu umetničkog fakulteta, ne može za priotitet da odredi neku investiciju, koja bi bila od koristi svim građanima Kragujevca, a ne samo SNS poslušnicima, zaključio je Turković.
Piše: Aleksandra Petrović, Nova.rs
Tagovi:

3 thoughts on ““Iz gradskog budžeta 22 miliona za stranačku SNS vojsku”

  1. SSP u Kragujevcu nikada neće preći cenzus dok je vode likovi kao što je ovaj Turković. On i ostali preletači iz bivše Dinkićeve G17 su i doveli naprednjake na vlast u Kragujevcu 2014 godine. To se ne zaboravlja i od takve izdaje se oni nikada ne mogu oprati. Političkim trgovcima (kao što je Turković) ne treba verovati jer ako je jednom izdao i prodao veru za večeru, učiniće to opet. Ovakvih likova Đilas treba što pre da se oslobodi.

  2. Bravo Kosta ovo što ste izložili apsolutno je tačno oni nisu snaga koji mogu da preokrenu priču.

  3. Jekić, Turković, Zdravković (iz pokojne G17), Edis Durgutović i Boris Kovačević-Šuma (iz pokojne LDP), Milan Urošević (iz pokojnog SPO), Dušan Obradović, Zoran Rajović-Raja, Vitomir Nedeljković-Vita i Slađan Rakić (iz pokojne DS)…sve su to nekada bili „veliki“ kragujevački „opozicionari“ koji sada spremno čekaju u busiji da ih naprednjaci pozovu i ponude im neku mrvicu vlasti. Neki su i dočekali (Milan Urošević, Dušan Obradović, Raja, Vita i Šuma), a drugi čekaju na klupi za rezerve. Ova bratija bi sve i svakog prodala za malo vlasti. Nemaju političke principe i ciljeve već samo svoje lične nezdrave ambicije. Sada su instalirani i u opozicionim strankama i strankama na vlasti. Što je sigurno, sigurno je. Jad i beda kragujevačke političke scene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.