Vladimir Kovačević: Subvencije stranim investitorima preusmeriti majkama sa više dece

Izbori 2022

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da bi „ogromne subvencije“ stranim investitorima trebalo preusmeriti „majkama koje rađaju troje i više dece, jer je to najsigurnija investicija“.

  • Vlada Srbije stranim investitorima daje između 50.000 evra i 100.000 evra po zaposlenom. To je novac građana Srbije koji bi trebalo raspodeliti tako da se za treće dete dobije pomoć od 25.000 evra, za četvrto 50.000 evra, a majke koje rode petoro i više dece trebalo bi da dobiju 100.000 evra i ne bi morale da rade, nego bi mogle da se posvete odgajanju dece, rekao je Kovačević.

Kovačević je upitao „da li su nam strani investitori važniji od sopstvene dece“, i dodao da se mladi plaše siromaštva i da se zato „teško odlučuju na iskorak ka braku i potomstvu“.

  • Zato im se mora pomoći. Država je učinila sve da mlade ne zadrži u Srbiji, a nije učinila ništa da ih podstakne na potomstvo. Rezultat takve politike je da Srbija godišnje izgubi više od 40.000 ljudi, rekao je Kovačević.  

Kovačević je predložio ministru za brigu o porodici i demografiju Ratku Dmitroviću da ga pozove na konsultacije.

  • Rado ću Dmitroviću pomoći da pronađe odgovarajuće mere za ovaj problem, koji je iznad borbe političkih neistomišljenika, naveo je Kovačević.

Kovačević je dodao da se „potpuno slaže“ sa izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je najvažniji demografski napredak Srbije, ali da se „uopšte ne slaže“ sa Vučićem da je teško pronaći mere kojim bi se taj napredak podstakao i osigurao.

  • Vladu Srbije taj problem zanima samo kao još jedna tema koju koristi isključivo za svoju propagandu i politički marketing, zaključio je Kovačević.  
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.