Izložba slika i suvenira ,,Koreni“

Kultura

Izložba slika i suvenira Jelene Lazić, pod nazivom,,Koreni“, biće otvorena u subotu, 29. jula, u 11 časova, u okviru manifestacije “Šumadijski dani šljive” u Stragarima, Ova izložba je deo bogatog programa manifestacije i biće dostupna posetiocima posetiocima u etno kući Lazić.

Jelena Lazić iz Stragara je prepoznatljiva po svojim slikama i autentičnim suvenirima inspirisanim tradicionalnim šumadijskim selom. Njeni radovi oslikavaju šumadijsku baštinu na platnu, staklu, drvetu i tikvama, prikazujući ne samo prelepe pejzaže već i tradicionalne motive šljive, simbola ovog kraja.

Autorka je višestruko nagrađivana za idejno rešenje umetničkih suvenira. Među najvažnijim priznanjima je svakako prestižna nagrada „Turistički cvet“ koju je Jlena Lazić dobila 2011. godine, na predlog Gradske turističke organizacije „Kragujevac“. Time je potvrđena njena umetnička vizija i doprinos promociji kulturne baštine Šumadije.

Etno kuća Lazić, smeštena u srcu Stragara, kao mali porodični muzej, pruža posetiocima mogućnost da istraže stalnu muzejsku postavku koja obuhvata seosku i gradsku sobu opremljenu nameštajem i pokućstvom iz 19. veka i prve polovine 20. veka, unutrašnjost tradicionalnog vajata i galeriju umetničkih slika, suvenira i eksponata.

Info, tekst i fotografija: Jelena Lazić

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.