Izložba „Unutrašnje dileme“ u SKC-u

Kultura

U utorak, 6. februara, u 20 časova u Galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac biće otvorena izložba „Unutrašnje dileme“ Marine Kostić Izložbu će otvoriti Daliborka Đurić, magistar umetnosti tapiserije i vizuelna umetnica. Ovu zanimljivu postavku zainbteresovani mogu da vide do 26. februara.

Na izložbi Unutrašnje dileme predstavljeni su crteži i tekstilne instalacije iz serije “Disappearing into motherhood”. Radovi su nastali tokom proteklih nekoliko godina, paralelno sa pandemijom kovid 19 i odraz su značajnog perioda u autorkinom životu. „Oni predstavljaju vizuelni dnevnik, intimne zabeleške, sagledavaju jedan od najsloženijih međuljudskih odnosa, odnos majke i deteta.

Iako često definišemo majčinstvo kao nešto što postoji u privatnom, ličnom svetu, smatram da je majčinstvo takođe neodvojivo od javnog života. Ova serija radova je moj pokušaj da pomirim tenziju koja postoji između dve vitalne uloge, majke i umetnice i premostim jaz između kreativnih težnji i fizičke stvarnosti“, ističe autorka izložbe Marina Kostić.

Marina Kostić je rođena 1986. godine. Završila je osnovne i master akademske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2013. godine, odsek dizajn tekstila. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi, kolonija, radionica u zemlji i nekoliko u inostranstvu. Osvojila je nekoliko nagrada, među kojima se ističu plakete ULUPUDS-a, čiji je član od 2015. godine. 2017 stekla je stručno zvanje konzervator i bila saradnik na projektima konzervacije tekstila u Muzeju primenjene umetnosti i Narodnom muzeju u Beogradu. Njen umetnički opus obuhvata produkciju radova iz oblasti savremene tekstilne umetnosti.
Živi i radi u Beogradu.

Pripremila: Snežana Milisavljević
Info i plakat: SKC Kragujevac

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.