Jedna osnovna škola u Kragujevcu zabranila mobilne telefone, a druga uvela đačke uniforme

Grad

Osnovna škola „Dragiša Mihailović“ prva je u Kragujevcu i učenicima i nastavnicima zabranila korišćenje mobilnih telefona, a druga je, u okolini, uvela đačke uniforme.

Direktor škole „Dragiša Mihailović“ u naselju Stanovo, Dalibor Tvrdišić, rekao je za portal InfoKG da je zabrana korišćenja mobilnih telefona vrsta prevencije digitanog nasilja i da je zabranjeno fotografisanje i snimanje, a da su pozivi i slanje poruka dozvoljeni samo na odmoru.

Đaci su obavezni da isključe mobilne telefone kada počne čas i odlože ih na posebna mesta predviđena za to„, kazao je on.

Prema njegovim rečima, u jednoj učionici je postavljeno platno s džepovima u koje se odlažu telefoni, a uskoro će tako biti u svakoj učionici.

  • Ukoliko je za nastavu potrebna neka aplikacija, to nastavnik odluči i mobilni se koristi u jednom delu časa, rekao je Tvrdišić.

Napomenuo je da je oganičena upotreba mobilnih telefona i tokom velikog i malog odmora, kada učenici mogu da ih koriste samo za slanje poruka i pozive, ali je „strogo zabranjeno Slikanje i snimanje“.

Po njegovim rečima, ograničenje upotrebe mobilnih telefona odnosi se i na nastavnike i sve druge koji dolaze u školu, pa i roditelje.

U toj školi je po preporuci Ministarstva prosvete gotovo mesec dana već zabranjena upotreba mobilnih telefona tokom nastave, s čim su se složili Savet roditelja i nastavnici.

U Osnovnoj školi „Prota Stevan Popović“ u selu Čumiću, kod Kragujevca, posle više decenija ponovo su „u modi“ đačke uniforme. Uniforme su vraćene na inicijativu Učeničkog parlamenta, a to su podržali nastavnici i Savet roditelja, prenela je Radio-televizija Kragujevac.

Piše: Beta
Fotografija: Brane Kartalović
Tagovi:

2 thoughts on “Jedna osnovna škola u Kragujevcu zabranila mobilne telefone, a druga uvela đačke uniforme

  1. Nije prva, u Sremskoj Kamenici u OŠ JJZmaj direktor Zabranio telefone i rucne digitalne satove.

  2. Pametni ljudi
    A i razumni roditelji.
    U nekim sredinama su gori od njihove razmažene i nevaspitane dece
    Da je sreće pa da se zakonom zabrane telefoni a uvedu školske uniforme

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.