Kako je izgledao polazak iz Kragujevca na „najveći skup u istoriji Srbije“ (VIDEO)

Politika

Sklanjaju se od kamera, ne žele da pričaju, nisu raspoloženi. Pored autobusa kutije sa sendvičima i flašicama vode.

  • Da ulazimo u autobus, počeće kiša, vidno je neraspoložena aktivistkinja, simpatizerka a možda samo i žena koje je iz nekog razloga pomislila da „mora“ na miting koji je Aleksandar Vučić najavio kao „najveći u istoriji“.

Autobusi prevoznika „Strela“ iz Obrenovca parkirani su u Petrovačkoj magistrali, kod Krsta na auto putu, još u 10 sati. Odatle su skupljali putnike po punktovima u gradu – na Maloj Vagi, kod Velikog parka, Sokolane, Rode… Na punktovima, koje je obišla ekipa Glasa Šumadije, čeka po 10-15 ljudi. Na šoferšajbni autobusa su ispisani brojevi, koji se kreću do 76 i Šumadijski okrug.

Među putnicima direktori javnih i komunalnih preduzeća u gradu, poslanica Nataša Jovanović, gradonačelnik Nikola Dašić, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović…

Mlađi čovek kod Sokolane počinje da priča da iz mesnog odbora SNS „21. oktobar“ u Beograd putuje oko 60 ljudi, prilazi, očigledno vođa puta, udara rukom po mikrofonu i kaže – nema izjava.

  • Naređenje, naređenje, kaže mladić i udaljava se od kamere.

Nije za izjavu raspoložen ni predsednik Skupštine grada Miroslav Petronijević, dok gradonačelnik Dašić kaže da je „zadovoljan kad vidi nasmejana lica“:

  • Poslužilo nas je vreme i u Beogradu ćemo pokazati koliko nas ima Šumadinaca.

Ako je suditi po broju autobusa i broju putnika, utisak novinara Glasa Šumadije je da na Vučićevom mitingu i neće biti mnogo Šumadinaca. Svakako, daleko od zacrtanih 6.000.

Pojedine građanske organizacije pokušale su, a neke i uspele, da putnike za Beograd isprate transparentima. Tako su Suzana Đorđević i Aleksandra Kostić, ispred grupe Kragujevac slobodno, raširile transparent pored auto puta u Jovanovcu.

U autobusima sa putnicima na miting bile su, prema rečima Đorđević, navučene zavese, dok su ih putnici iz automobila pozdravljali.

Predstavnicima neformalnog udruženja Mi smo Kragujevac i Kragujevačkoj inicijativi, koji su transparent, na kome je pisalo „Sutra hoćemo i zbog onih koji danas moraju“, hteli da postave na most preko auto puta u Jovanovcu, policija nije dozvolila da to urade.

Iz Kragujevca je na miting u Beograd otišlo 35 autobusa a gradu su, inače, sve javne službe, preduzeća, škole, gradski prevoz, radili uobičajeno.

Tagovi:

1 komentar

  1. SNS demokratija. Covek ne sme da da izjavu lokalnom novinaru zbog hira neke ,,gospodje“. Katastrofa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.