Kako je izgledao polazak iz Kragujevca na „najveći skup u istoriji Srbije“ (VIDEO)

Politika

Sklanjaju se od kamera, ne žele da pričaju, nisu raspoloženi. Pored autobusa kutije sa sendvičima i flašicama vode.

  • Da ulazimo u autobus, počeće kiša, vidno je neraspoložena aktivistkinja, simpatizerka a možda samo i žena koje je iz nekog razloga pomislila da „mora“ na miting koji je Aleksandar Vučić najavio kao „najveći u istoriji“.

Autobusi prevoznika „Strela“ iz Obrenovca parkirani su u Petrovačkoj magistrali, kod Krsta na auto putu, još u 10 sati. Odatle su skupljali putnike po punktovima u gradu – na Maloj Vagi, kod Velikog parka, Sokolane, Rode… Na punktovima, koje je obišla ekipa Glasa Šumadije, čeka po 10-15 ljudi. Na šoferšajbni autobusa su ispisani brojevi, koji se kreću do 76 i Šumadijski okrug.

Među putnicima direktori javnih i komunalnih preduzeća u gradu, poslanica Nataša Jovanović, gradonačelnik Nikola Dašić, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović…

Mlađi čovek kod Sokolane počinje da priča da iz mesnog odbora SNS „21. oktobar“ u Beograd putuje oko 60 ljudi, prilazi, očigledno vođa puta, udara rukom po mikrofonu i kaže – nema izjava.

  • Naređenje, naređenje, kaže mladić i udaljava se od kamere.

Nije za izjavu raspoložen ni predsednik Skupštine grada Miroslav Petronijević, dok gradonačelnik Dašić kaže da je „zadovoljan kad vidi nasmejana lica“:

  • Poslužilo nas je vreme i u Beogradu ćemo pokazati koliko nas ima Šumadinaca.

Ako je suditi po broju autobusa i broju putnika, utisak novinara Glasa Šumadije je da na Vučićevom mitingu i neće biti mnogo Šumadinaca. Svakako, daleko od zacrtanih 6.000.

Pojedine građanske organizacije pokušale su, a neke i uspele, da putnike za Beograd isprate transparentima. Tako su Suzana Đorđević i Aleksandra Kostić, ispred grupe Kragujevac slobodno, raširile transparent pored auto puta u Jovanovcu.

U autobusima sa putnicima na miting bile su, prema rečima Đorđević, navučene zavese, dok su ih putnici iz automobila pozdravljali.

Predstavnicima neformalnog udruženja Mi smo Kragujevac i Kragujevačkoj inicijativi, koji su transparent, na kome je pisalo „Sutra hoćemo i zbog onih koji danas moraju“, hteli da postave na most preko auto puta u Jovanovcu, policija nije dozvolila da to urade.

Iz Kragujevca je na miting u Beograd otišlo 35 autobusa a gradu su, inače, sve javne službe, preduzeća, škole, gradski prevoz, radili uobičajeno.


Tekst je nastao kao deo projekta „Unapređenje informisanje građana Šumadijskog okruga“, koji se realizuje uz podršku fondacije Slavko Ćuruvija. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u tekstu nužno ne izražavaju stavove „Slavko Ćuruvija fondacije“ već su isključivo odgovornost autora i redakcije Glasa Šumadije.

Tagovi:

1 thoughts on “Kako je izgledao polazak iz Kragujevca na „najveći skup u istoriji Srbije“ (VIDEO)

  1. SNS demokratija. Covek ne sme da da izjavu lokalnom novinaru zbog hira neke ,,gospodje“. Katastrofa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.