KATEGORIZACIJA KRAGUJEVCA KAO TURISTIČKOG MESTA

Društvo Grad

Grad Kragujevac je stekao uslove da uđe u postupak kategorizacije kao turističkog mesta. Smatram da Kragujevac, kao stara srpska prestonica, grad bogate istorije ima mnogo toga da ponudi i u kulturnom i istorijskom smislu ali i industrijskom jer i industrija je svakako deo turističke ponude ovog grada, rekao je Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu. Ovo su neki od aspekata pored modernih atraktivnih kulturnih sadržaja koje Kragujevac ima da ponudi u turističkom smislu i zato ulazimo u ceo ovaj postupak i nadamo se da ćemo vrlo brzo dobiti sertifikat o turističkoj kategorizaciji, dodao je Erić. 

Dobijanjem turističke kategorizacije, steći će se uslovi da lokalna samouprava kroz razne programe, od nadležnog ministarstva dobije više sredstava za razvoj turizma kao i da iznos boravišne takse bude povećan.

Grad raspolaže značajnim potencijalima od kojih se može izgraditi održiva i atraktivna turistička ponuda što bi Kragujevac moglo svrstati na mapu pravih turističkih gradova u Srbiji. Na razvoju turizma u Kragujevcu radi se dugi niz godina jer gradski menadžent i u tome vidi razvojnu šansu grada a turistički razvoj je neodvojivi deo privrede.

Da bi se Kragujevac našao na mapi turističkih gradova Srbije, potrebno je obavezno postavljanje vidikovca, a jedan od uslova za kategorizaciju je i postojanje zatvorenog i otvorenog bazena. Pored toga, projekti za turističke rute, pešačke, konjičke i biciklističke staze su u izradi a dobijanjem turističke kategorizacije otpočeće se njihova realizacija.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.