KONKURS ZA SUBVENCIJE POSLODAVCIMA OTVOREN DO 30.SEPTEMBRA

Društvo Grad

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Kragujevac i Grad Kragujevac podsećaju poslodavce da je u toku Javni poziv za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima u 2018. godini.

Subvencije su namenjene poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru i imaju registrovanu privrednu delatnost na teritoriji grada Kragujevca, u jednokratnom iznosu, radi zapošljavanja nezaposlenih sa teritorije grada Kragujevca koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Kragujevac. Kategorije teže zapošljivih na koje se ova subvencija odnosi su:  mladi do 30 godina starosti – bez ili sa niskim kvalifikacijama, mladi koji posao traže duže od 12 meseci i mladi koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja, stariji od 50 godina koji imaju status viška zaposlenih, Romi, osobe sa invaliditetom, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći,  dugoročno nezaposleni i žrtve porodičnog nasilja.

Visina subvencije je određena stepenom razvijenosti jedinice lokalne samouprave prema mestu zapošljavanja lica, a u skladu sa važećom uredbom Vlade Republike Srbije, i iznosi: 150.000 dinara po licu, odnosno 180.000 dinara za osobe sa invaliditetom, radno sposobne korisnike novčane socijalne pomoći, mlade do 30 godina starosti koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja i žrtve porodičnog nasilja.

Informacije o programu, delatnostima koje ne mogu biti subvencionisane i stepenu razvijenosti opština u Republici Srbiji, mogu se dobiti u Nacionalnoj službi – Filijala Kragujevac, preko Pozivnog centra Nacionalne službe, telefon: 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs.

Javni konkurs je objavljen na sajtu www.nsz.gov.rs i na sajtu www.kragujevac.rs. Poslednji rok za prijem prijava za učešće na javnom konkursu je 30. septembar 2018. godine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.