Kentkart će naplaćivati karte i u kragujevačkim autobusima

Ekonomija Grad

Kompanija Kentkart dobila je posao iznajmljivanja i implementacije sistema za naplatu karata i upravljanje javnim prevozom u Kragujevcu. 

JKP „Šumadija“ raspisala je sredinom decembra javnu nabavku usluge iznajmljivanja i implementacije informacionog sistema za kontrolu i upravljanje javnim prevozom u realnom vremenu i opreme za automatsku naplatu prevoza. 

Ponuda koju je dala ova kompanija bila je jedina koja je stigla na tender. Kentkart je dao ponudu u iznosu od 16,5 miliona dinara bez PDV-a (19,8 miliona sa PDV-om).

Sistem treba da se sastoji od podsistema za naplatu karata sa kontrolom putnika (tiketing) i podsistema za upravljanje vozila javnog prevoza u realnom vremenu koji obuhvata i informisanje putnika (monitoring), piše u tehničkoj specifikaciji. 

Sistem treba da omogući softverski obračun rada autoprevozika, izradu reda vožnje, naplatu karata u javnom prevozu, izradu kartica na ime korisnka, kontrolu karata putem prenosnih uređajaa, dopunu karata putem terminala na prodajnim mestima

Jedan od uslova za ponuđača bio je da je u prethodne tri godine (2020, 2019, i 2018.) pružio usluge iznajmiljivanja i implementacije informacionog sistema za kontrolu i upravljanje javnim gradskim i prigradskim prevozom u realnom vremenu i opreme za automatsku naplatu prevoza kod najmanje jednog korisnika u gradu koji u javnom gradskom i prigradskom prevozu ima najmanje 80 vozila i koristi GPS pozicioniranje vozila, beskontaktne smart karte, a u kojima je ugrađena oprema za elektronsku naplatu.

Početkom prošle godine kompanija Kenkart dobila je posao naplate karata u beogradskom javnom prevozu. 

Ta firma je i prethodnih deset godina naplaćivala karte u beogradskom javnom prevozu, ali pod drugim imenom, Apeks solušn (Apex solution)

Piše: Nevena Petaković, Nova ekonomija
Tagovi:

2 thoughts on “Kentkart će naplaćivati karte i u kragujevačkim autobusima

  1. Da li to znači da će autobuske karte biti uvećane i za „Kentkart“, pošto niko ne radi za đžabe? I čija je to firma koja će skupljati „kajmak“ od građana?

  2. Sećam se nekog broja od preko 30000 dinara po jednim uređaju za naplatu u vozilu i za kontrolu koliko je plaćana mesečni zakupnina ovim mastorima, a ukupno za 100 uređaja. Najgore u svemu tome je što sve ove funkcije može da obavlja obični mobilni telefon.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.