Klinički centar menja ime u Univerzitetski klinički centar Kragujevac

Društvo

Vlada Srbije donela je više odluka o promenu naziva zdravstvenih i drugih institucija čiji osnivač je Republika Srbija. Shodno odluci objavljenoj u Službenom glasniku, Klinički centar Srbije, u beogradskoj ulici Pasterova 2, ubuduće će se zvati „Univerzitetski klinički centar Srbije“.

Klinički centar Niš će ubuduće biti Univerzitetski klinički centar Niš, a slična situacija je i sa KC Kragujevac, koji postaje „Univerzitetski klinički centar Kragujevac“. 

Klinika za stomatologiju Niš, u Bulevar dr Zorana Đinđića 52, menja naziv u“Klinika za dentalnu medicinu Niš“, Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju u Lazarevacu „Specijalna bolnica za interne bolesti Lazarevac“, a Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ „Institut za ortopediju Banjica“.

VIše medicinskih ustanova će u nazivu ubuduće umesto „hitnu“ imati pridev „urgentnu“, kao što su Zavod za hitnu medicinsku pomoć Niš, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac, Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu.

Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje u Beogradu postaje „Gradski zavod za gerijatriju i palijativno zbrinjavanje“, Gradski zavod za kožno-venerične bolesti u Džordža Vašingtona 17″Gradski zavod za kožne i venerične bolesti“, dok Arhiv Srbije postaje „Državni arhiv Srbije“.

Sve navedene institucije imaju rok do 20. februara da usklade Statut i druge opšte akte sa navedenim odlukama.

Piše: Nova ekonomija
Tagovi:

1 thoughts on “Klinički centar menja ime u Univerzitetski klinički centar Kragujevac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.