Vladimir Kovačević: Nove ekonomske mere – bacanje novca u bunar i nepotrebno zaduživanje

Doba korone Politika

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da država u budžetu nema novca za novi paket mera privredi, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i da će zbog toga uzeti „ogromne kredite i baciti novac u bunar, jer mere neće dati pozitivan efekat“.

  • Privrednicima nisu potrebne mrvice niti pola ’minimalca’ u naredna tri meseca, što je mamac za držanje radnika koji se ne mogu uposliti. Privrednicima je potreban posao kojeg sada nema. Ovaj paket je recikliranje starih mera već viđenih nekoliko puta, rekao je Kovačević, koji je i predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo.

Kovačević je istakao da je Narodna banka Srbije „odgovorna za krutost u finansiranju srpske privrede“ zbog koje većina privrednika ne može da dobije kredite.

Kovačević je naveo da će „po predstavljenoj garantnoj šemi, 500 miliona evra kredita biti razdeljeno celoj srpskoj privredi, a da je građane samo arapsko-srpski aranžman nazvan Er Srbija koštao više stotina miliona evra bespovratnih sredstava“, i dodao da se „najavljuje i popustljivi pristup od još 500 miliona evra“.

  • Davanje po 110 evra svakom od 1,7 miliona penzionera je užasno velika cena kao mamac za lojalnost na izborima koju će plaćati naša deca i unuci. To je opet korumpiranje biračkog tela, ali ovog puta na rate da pažnja ne posustane, a poslednja rata najavljena je za novembar, taman pred izbore, rekao je Kovačević.
  • Sav novac koji se nudi privredi je kreditni i moraće se vratiti, a novac koji se poklanja građanima i penzionerima je bespovratan. Vučićev paket izaziva strah od budućnosti. Uzećemo ogromne kredite koje će vraćati buduće generacije, dodao je Kovačević.

Kovačević je naveo da „jedino ima smisla mera za auto-prevoznike i vlasnike autobusa“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.