“Književna zona“ od 15. do 19. maja na Trgu vojvode Radomira Putnika

Društvo Kultura

U organizaciji Narodne biblioteke “Vuk Karadžić“, Ustanove kulture “Koraci“ i Šumadija sajma pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca od 15. do 19. maja održaće se Sajam knjiga. Otvaranje 15. po redu sajamske manifestacije knjiga “Književna zona“ ove godine sa temom “Verujem u ljubav na prvu stranu“ zakazano je za sredu 15. maja u 18 sati na Trgu vojvode Radomira Putnika, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj u Pres centru Šumadija sajma.

U zgradi suda iste večeri od 19.30 sati biće otvorena izložba “Kragujevac na fotografijama 1860-1945“ autora Predraga Cileta Mihajlovića , izbor iz istoimene monografije izdavača UK Koraci i biće dostupna do 9. juna. Na večeri otvaranja ovogodišnje manifestacije književno veče održaće pisac, prevodilac i novinar Muharem Bazdulj.

Za sve Kragujevčane i ljubitelje pisane reči tokom pet sajamskih dana biće realizovan bogat prateći program u organizaciji UK “Koraci“ i NB “Vuk Karadžić“, najavila je Mirjana Milenković, direktorka UK Koraci i pozvala da predstojeće književne, književno-poetske večeri provedu na Trgu. Na 15. izdanju Književne zone UK Koraci će predstaviti naslove štampane proteklih godinu dana, istakla je direktorka ustanove. Ona je pozvala sve škole da organizovano posete dane posvećene najmlađima kada će biti promovisane knjige “Deca su blago“ autora Aleksandra Janjuševića i “Veče sa Lavom“ Marka Filipovića.

Na Trgu vojvode Radomira Putnika svoje naslove izložiće pet izdavačkih kuća UK Koraci, Akia Mali princ, Valkira, Books, Svet stripa, najavio je Aleksandar Štajn, direktor Šumadija sajma. Posetioce očekuju naslovi knjiga po sajamskim cenama ali i bogat kulturno-umetnički program. U organizaciji gradskih ustanova predstaviće se veliki broj poznatih pisaca, kazao je Štajn.

Izdanja 15. Književne zone na Trgu vojvode Radomira Putnika biće dostupna od 15. do 19. maja od 9.00 do 21.00 čas.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.