Kragujevačka opozicija tvrdi da je iz gradskog budžeta već isplaćeno spornih 296 miliona

Ekonomija Grad Politika

Slađan Rakić iz Kragujevačke inicijative danas je saopštio da početkom aprila ove godine  isplaćeno 296 miliona dinara iz gradskog budžeta i da su taj novac dobile dve osobe za parcele kod „Zastavinog servisa“ koji nije u njihovom vlasništvu.

Rakić je rekao da je bilo bitno da na prvu skupštinsku sednicu koja je bila zakazana po hitnom postupku o toj “ štetnoj“ odluci dođe većina odbornika, jer u tom momentu novac nije bio isplaćen.

  • Napominjem, oni su dali 296 miliona za parcele ljudima koji nisu vlasnici, razumete, dva i po miliona evra. Zašto mi insistiramo na  tome? Evo je dokumentacija celokupna ovde, nećemo od toga odustati, poručio je Rakić odgovarajući na pitanje reportera Glasa Šumadije.

S druge strane, predsednik Skupštine grada Kragujevca Ivica Momčilović je na pitanje da li je isplaćen sporan iznos Glasu Šumadije odgovorio:

  • Ja zaista ne znam. Morao bih da vidim sa predstavnicima izvršne vlasti, podsetiću vas, ja nisam više zamenik gradonačelnika, ali sam siguran da je najveći deo tih sredstava verovatno isplaćen, ako nisu sva sredstva isplaćena. Ali informacija  može da se proveri i da se dobije tačno, rekao je Momčilović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.