Koalicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac predlaže rešenja za kragujevačka jezera, Šumaričko i Bubanj (VIDEO)

Izbori 2023 Politika

Milan Tanović, kandidat za odbornika koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac i predsednik GrO POKS Kragujevac kaže da grad ima dva „nebrušena dijamanta“ – Šumaricko j Bubanjsko jezero. Ali, i da „grad ne koristi ni promil potencijala koje oni pružaju“.

  • Šumaričko jezero ima potencijal da postane „Kragujevačko more“, a da bi se ova vizija realizovala potrebni su ideja, volja i znanje. Deo plaže bi morao biti peščan, sa ležaljkama, suncobranima i baldahinama. Sportski sadržaji moraju biti razvijeniji, kako na obali u vidu postavljanja stolova za stoni tenis, uređenjem terena za odbojku i fudbal u pesku, tako i vodeni sportovi. Potrebno je asfaltirati parking iznad jezera, koji prilikom prve jače kiše liči na reljef Ovčarsko-Kablarske klisure.

Kada je o jezeru Bubanj reč, Tanović predlaže:

  • Jezero je prirodno u obliku srca, ali mi taj poklon prirode ne koristimo. Potrebno je obalu jezera urediti montiranjem šetališta crvene boje, da se oblik srca još više istakne, a pored jezera postaviti balon kojim bi posetioci sa visine uzivali u pogledu. Jezero Bubanj će postati Srce Kragujevca, Srce Šumadije, Srce Srbije. Obećavamo da će kragujevačko more Srce Kragujevca biti ponos Kragujevca, da ćemo ga urediti za tradicionalne posetioce, a istovremeno napraviti turističku atrakciju prepoznatljivu u celoj Srbiji. Zato, glasajte broj 10! Do pobede.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.