Kod Tržnice neće više biti crvenih kioska

Grad

Prema Programima lokacija za postavljanje privremeno montažno demontažnih objekata koje je izradilo JP Urbanizam-Kragujevac i usvojilo Gradsko veće, kiosci u ulici Crvenog barjaka kod Tržnice nisu predviđeni za postavljanje na javnoj površini, navodi se u odgovoru Grada.

Pored toga, ovi kiosci neće biti predmet licitacije, budući da nisu obuhvaćeni programom za postavljanje objekata na javnoj površini.

Prodavci u kioscima u centru Kragujevca su suočeni sa odlukom da se isele sa te lokacije do kraja maja. Dugi niz godina rade nadomak Tržnice i oslanjali su se na ove kioske kao jedini izvor prihoda, a ova situacija je izazvala zabrinutost kod lokalnih prodavaca zbog mogućnosti ostanka na ulici.

U odgovoru JKP Šumadija je rečeno da ova tema nije u njihovoj nadležnosti.

Tagovi:

3 thoughts on “Kod Tržnice neće više biti crvenih kioska

  1. Kod Trznice nema ni pijace ni Trznice vec samo rusevina. S’ druge strane sad i crveni kiosci cuveni dosli na red?
    Strucno i razvojno nema sta. Sa kog li izvora ovi piju vodu… da i mi gradjani pocnemo da pijemo da nam bar bude lakse.

  2. A gde je trznica? Ono je samo rusevina. A ovo prodavci umesto kioska samo da postave tezgice i da se udruze sa komsijama koji ni porez ne placaju a nemoze im niko nista jer su prvi na AV mitinzima.

  3. Na slici nije kiosk nego Dašićevi bunkeri ! Zavod Novi Sad je stavio pod zaštitu nacističke bunkere https://www.bastabalkana.com/2018/01/bunkeri-u-novom-sadu-desetine-njih-propada-niko-nije-nadlezan/ Možda će i naši da štite Dašićeve, čim ih ne ruše ! Šta kaže Anketni odbor ? Ko je dao nalog da se potroše milioni za ovaj beton koji je zaklonio Tržnicu ! Od koga se Dašić spremao da se brani ! Od svakog bunkera sa toliko betona mogao je da se naparavi po jedan pristojan most u selima ! Dva bunkera, dva bačena mosta ! Kiosci su odavno trebali da budu uklonjeni jer je sve pod zaštitom zaštitom ! I nije im tu mesto ! Al niko nije hteo da ih uklanja ! Bravo za uklanjanje kioska Dašiću ! Ajd sad na bunkere zovi Boška…Buhu !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.