Kompanija Agromarket iz Kragujevca kupila hotel u Ljubljani

Društvo Ekonomija

Generali Adriatic Value Fond, SIF, Peakside Capital i Generali Investments Slovenia prodali su Austria Trend hotel koji se nalazi u prestonici Slovenije. Kupac je srpska kompanija Agromarket Kragujevac, prenosi portal Property Forum.

Fond je kupio hotel 2019. godine od austrijske kompanije CA Immo. Usvojeni poslovni plan uključivao je ponovno pregovaranje o ugovoru sa operaterom hotela i sveobuhvatno renoviranje.

Austria Trend ima četiri zvezdice i nalazi se na dobroj lokaciji u prestonici Slovenije, odmah pored ljubljanske obilaznice. Hotel ima 214 soba i 12 apartmana, kao i brojne sadržaje za goste, uključujući restoran, fitnes i wellness centar sa saunama, konferencijski centar sa 11 sala, kao i nadzemne i podzemne parkinge.

– Radujemo se uspešnom završetku prvog prodajnog procesa u Generali Adriatic Value Fondu, označavajući time punu realizaciju jednog od naših investicionih projekata. Nakon sveobuhvatne obnove i produženja zakupa sa trenutnim operaterom, hotel je privukao značajno interesovanje investitora – rekao je Kristofer Smit, šef portfolio menadžmenta CEE u Peakside Capital Advisors.

Generali Adriatic Value Fond ima status posebnog investicionog fonda i prvi je regulisani alternativni investicioni fond (AIS) na tržištu nekretnina u Sloveniji. Upravljan od strane Generali Investments Slovenia uz podršku Peakside-a, fond ima za cilj generisanje prihoda od zakupa i povećanje kapitala kroz investicije u komercijalne nekretnine, uključujući kancelarijske, maloprodajne, logističke i hotelske tržišta u regionu Jugoistočne Evrope. Fond koristi jedinstvenu kombinaciju iskustva na tržištu nekretnina Peakside Capital-a sa globalnim i lokalnim znanjem upravljanja investicijama u institucionalne nekretnine Generali Investments-a.

Pored prodanog hotela Austria Trend, u portfelju fonda nalaze se Tivoli Center i Stekleni Dvor – kancelarijski objekti u Ljubljani, kao i Arkadia – trgovinski park u Domžalama. Region u kojem se nalaze imovina fonda odabran je od strane menadžera imovine i investitora zbog prilika poput iznadprosečnog ekonomskog rasta u EU.

Izvor: eKapija

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.