Kragujevac ipak ostaje bez nove autobuske stanice, stara sasvim dovoljna

Grad

Grad Kragujevac je odustao od izgradnje autobuske stanice na lokaciji Zastavinog servisa zbog nerešenih imovinskih postupka. To su za InfoKG saopštili iz Gradske uprave. Dodaju da nije u planu izgradnja nove autobuske stanice na drugoj lokaciji i da postojeća zadovoljava potrebe građana. 

Među kapitalnim projektima koje je gradska vlast pompezno najavljivala poslednjih godina je i izgradnja nove autobuske stanice. Još 2015. grad je od Evropske banke uzeo zajam i za realizaciju ovog projekta, a 2020. je bio i raspisan tender za izradu projekta gradnje. Međutim, od te ideje se odustalo. 

Od izgradnje autobuske stanice na lokaciji Zastavinog servisa se odustalo zbog nerešenih imovinskih postupka i do njegovog okončanja ova lokacija nije moguća za realizaciju ovog projekta”, saopšteno je za InfoKG iz Gradske uprave.

Sve i da se situacija oko zamljišta okonča i ono bude 100 odsto u vlasništvu grada, po svoj prilici nova autbuska stanica neće biti izgrađena na mestu Zastavinog servisa, pa ni na nekoj drugoj lokaciji.  U Gradskoj upravi sada ovaj projekat vide kao nepotrebno zaduživanje građana. 

U ovom trenutku nije u planu izgradnja nove autobuske stanice, pošto je, u međuvremenu, privatni investitor potpuno renovirao postojeću autobusku stanicu, koja u potpunosti zadovoljava postojeće potrebe grada. Izgradnja nove autobuske stanice bi bilo nepotrebno zaduživanje građana Kragujevca”, kažu za InfoKG u Gradskoj upravi.  

Na kraju, kako je nedavno izjavio član Gradskog veća za finansije, Nenad Stanišić, Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), od koje je grad uzeo zajam, koji je između ostalog trebalo da posluži za finansiranje gradnje, zvanično je poslato obaveštenje da tranša od 5 miliona evra neće biti povučena.

Postavlja se i pitanje šta je sa već uloženim novcem u kupovinu Zastavinog servisa, gde je prema prvobitnom planu trebalo da bude stanica i ko je odgovoran za to? Podsetimo i da je ne mali broj ljudi godinama unazad ukazivao upravo na činjenice koje su sada izgovor za odustajanje od te investicije.  

Da li će sličnu sudbinu doživeti i ostali kapitalni projekati najavljivani proteklih godina, ostaje da vidimo.

piše: InfoKG
Tagovi:

2 thoughts on “Kragujevac ipak ostaje bez nove autobuske stanice, stara sasvim dovoljna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.