Kragujevac još uvek bez gradonačelnika

Grad Politika

Iako je bilo najavljivano da bi sednica Skupštine grada na kojoj bi bio biran gradonačelnik Kragujevca mogla biti zakazana za danas, Kragujevac će još sačekati na ime gradonačelnika.

Kako je Glasu Šumadije rečeno u vladajućoj koaliciji, „sve je dogovoreno, u pitanju su tehnički razlozi“. Još uvek, međutim, nije poznato ime prvog čoveka grada, ali se pretpostavlja da će to biti gradonačelnik i u prethodnom mandatu i poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke za Kragujevac Nikola Dašić.

Odbornik sa liste Moj svet Kragujevac, Boris Kovačević Šuma, juče je za skupštinskom govornicom rekao da su, ako Dašić bude izabran za gradonačelnika, „Kragujevčani prevareni“, jer je prvi na listi Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane bio rektor Univerziteta dr Nenad Filipović.

Podsetimo, juče su verifikovani mandati odbornika a za predsednika Skupštine grada izabran je predsednik Gradskog odbora SPS-a Ivica Momčilović. Na pitanje koje su sve funkcije dobili odbornici SPS-a osim mesta predsednika Skupštine, Momčilović navodi da nije u ovom „momentu bitno ko je pojedinačno koju funkciju dobio”, te da je njima važan pravac i smer razvoja Kragujevca, „mi ćemo na svakom mestu na kome budu naši kadrovi postavljeni dati svoj maksimum, da naš grad bude bolji i razvijeniji i da život svih nas bude kvalitetan”.
Tagovi:

2 thoughts on “Kragujevac još uvek bez gradonačelnika

  1. Dašić nije imao tim u prošlom mandatu ! Zato je grad u haosu ! Sa postavljanjem gradonačelnika, postavljaju se i većnici i nadalje svi funkcioneri ! Niko neće sa njim u kolo da kalja svoj ugled ! Zato se i odlaže ! A pitanje je i da li je dobio zeleno svetlo iz Beograda, jer je rektor bio nosilac liste ! Zbog rektora je bar 30% glasalo za SNS, jer su mislili da se neće ponoviti ova nesposobna garnitura ! Videćemo uskoro da li su građani prevareni i navučeni na funkciju rektora, koja je maskirala nesposobnost prethodnika ! Koji ako hoće ponovo u fotelju , mora da menja komplet ekipu koja je dovela grad pred ispadanje iz lige sređenih gradova !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.