Kragujevac na 12. Olimpijskim sportskim igrama učenika Republike Srbije predstavlja 17 ekipa i 58 pojedinaca

Grad Sport

Za ekipe i pojedince kragujevačkih osnovnih i srednjih škola koji su se plasirali na 12. Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije i nastavnike fizičkog vaspitanja koji su ih pripremali, danas je u zgradi Gradske uprave organizovan ispraćaj. Srećan put i uspeh na ovom takmičenju koje sutra počinje u Novom Sadu poželeo im je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

  • Ovo je do sada najveći uspeh naše dece kada je u pitanju broj takmičara koji su se kvalifikovala na Olimpijske sportske igre učenika Srbije, sada već tradicionalnu manifestaciju koja mladima pruža šansu da još više napreduju u sportu, ali pre svega da budu zdraviji i srećniji. Cilj ovakvih takmičenja nije samo da deca osvoje medalju, već i da zavole sport, treniraju, sklapaju nova prijateljstva, a ako sutra odluče da se sportom i bave, predstavljaju svoj grad i državu na najbolji mogući način, rekao je Stevović.

Predsednik Saveza za školski sport Kragujevac, Dragan Đorđević, kaže da je u Kragujevcu učestvovalo 7862 učenika iz osnovnih i srednjih škola koji su se takmičili u raznim sportovima.

  • Iza nas je duga sportska sezona koja je trajala 72 takmičarska dana i sada odlazimo na samu završnicu gde Kragujevac predstavlja 17 ekipa i 58 pojedinaca, itakao je Đorđević, ukupno 172 učenika i 42 profesora fizičkog vaspitanja koji su te pojedince i ekipe vodili.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.