Gradom kruži uznemirujući snimak napada na mladića, u policiji kažu da tuča nije prijavljena

Društvo Grad

Više od mesec dana gradom kruži uznemirujući snimak na kome se vidi kako jedan mladić, na raskrsnici ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića i Kneza Miloša, biva udaren i oboren na trotoar. U gradu se i dalje o snimku govori, a navodima se pridružuju i priče da je mladić nastradao.

U Policijskoj upravi Kragujevac kažu da slučaj nije prijavljen policiji, ali da je istraga pokrenuta, jer su i do njih stigle određene informacije.

  • Policijskoj upravi u Kragujevcu nije prijavljena tuča koja se dogodila ispred kafića u Glavnoj ulici, a čiji je snimak pre oko mesec dana objavljen na društvenim mrežama.
    Iako ovaj događaj nije prijavljen, odmah po objavljivanju snimka, policija je preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti, a između ostalog utvrđeno je da u zdravstvene ustanove u Kragujevcu nije došla nijedna osoba koja se izjasnila da je povređena u ovoj tuči, navodi se u odgovoru policije na pitanja Glasa Šumadije.

U Policijskoj upravi u Kragujevcu navode da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu, ali i apeluju na građane da „eventualna saznanja o krivičnim delima i događajima, najpre prijave Policijskoj upravi, umesto da objavljuju na društvenim mrežama, kako bi policija mogla pravovremeno da reaguje“.

I iz kragujevačkih zdravstvenih ustanova navode da informacije o tom slučaju može da da jedino policija. Tako u Univerzitetskom kliničkom centru kažu da ukoliko policija ili neki drugi nadležni organ preuzme istragu, oni ne daju nikakve informacije o pacijentima koji su uključeni u deo istrage.

  • Po zakonu, potrebne informacije o pacijentima i njihovom zdravstvenom stanju, naša ustanova dostavlja policiji ili nekom drugom nadležnom organu. 

Na pitanje da li Hitna pomoć ima neka saznanja o događaju, rečeno nam je da je policija bila i prikupila potrebne podatke, te da nam ništa više od toga ne mogu reći.

Prema nezvaničnim informacijama, osoba koja je pozvala Hitnu pomoć rekla je da je mladić bio u alkoholisanom stanju. Prema istim informacijama, povređeni mladić je sa raskrsnice pomeren na trotoar ispred kafića u blizini.

Šta god da se, kao i da li se dogodilo, važno je da javnost bude na vreme istinito informisana. Jer, poluinformacije, lažne informacije, u vreme kada se nasilje širi sa većine nacionalnih TV kanala, u vreme traumatičnih iskustava od prošle godine, mogu da dodatno da uznemire građane. A to nikome nije potrebno.

Tagovi:

1 thoughts on “Gradom kruži uznemirujući snimak napada na mladića, u policiji kažu da tuča nije prijavljena

  1. A zašto da prijavljuju…pa gde je policija ….zašto nema patrola na ulici bar za vikend ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.