Kragujevac postao suinvestitor rekonstrukcije Tržnice

Grad

Kako piše portal Pressek, grad Kragujevac doneo je rešenje kojim je zvanično postao finansijer i suinvestitor izrade projekta i završetka radova na rekonstrukciji Gradske tržnice.

Odluka je, navodi Pressek, doneta na inicijativu JKP Šumadija.

 • Grad će u Projektu uzeti učešće na taj način što će u delu koji se odnosi na rekonstrukciju matičnog objekta Gradske tržnice učestvovati u svojstvu finansijera, a u delu koji se odnosi na radove na izgradnji zgrade podzemnog trgovinskog objekta i ograde, u kompleksu zelene pijace „Centar“ u Kragujevcu u svojstvu suinvestitora, a sve u u smislu Zakona o planiranju i izgradnji, navodi se u rešenju.

Pressek navodi da će obaveza grada biti da obezbedi novac za završetak radova, sprovede javnu nabavku za izbor projektanta i izvođača, obezbedi stručni nadzor i tehničku kontrolu nad izvođenjem radova, pribavi upotrebnu dozvolu i slično.

Podsetimo, radovi na rekonstrukciji Tržnice počeli su u maju 2020. godine. Svečanom početku radova prisustvovali su predstavnici grada na čelu sa tadašnjim gradonačelnikom, Radomirom Nikolićem, a radove na Tržnici obišla je  i premijerka Srbije, Ana Brnabić.

Za gotovo četiri godine, koliko traje rekonstrukcija, promenjeni su izvođači radova, prvobitni plan, a teško je utvrditi koliko je novca do sada potrošeno.

Tagovi:

5 thoughts on “Kragujevac postao suinvestitor rekonstrukcije Tržnice

  1. Pa namera im nije bila obnova vec da se to sve devastira kao i potez oko pijace i ujedno obezvredni.
   Kasnije onda da se proda dobrotvorima i investitorima SNS-a.
   Dakle sve dok su oni na vlasti vrlo verovatno mi staru veliku pijacu normalnu necemo videti.

  2. Tako je. Inače, sagradjena je za nešto malo više od godinu dana a ne može da se rekonstruiše evo za skoro 4 god i što je još gore, gradjani Kragujevca i dalje na izborima biraju iste nesposobnjakoviće. Pa ova tržnica je bila dovoljna da se prethodna i sadašnja gradska vlast pošalje u političku istoriju. Da li smo mi Kragujevčani retardirani ili su izbori bili pokradeni. Biće da je ovo drugo.

 1. Ko je suinvestitor je nebitno ! Bitno je KO će da snosi odgovornost za kašnjenje i potrošen novac gradjana Kragujevca za nezavršenu pijacu ! Ako niko ne bude odgovarao , onda je ovo celo društvo kriminalno, a ne samo lokal i nema nam pomoći ! Dasic iz Milvolkija , sada privremeni većnik, je bio gradonačelnik dok se gradila Tržnica, sa sve bunkerima ! Ako ga predsednik AV ponovo postavi , onda on lično preuzima odgovornost za muljanja koja su se dešavala, i zbog kojih država sada daje dodatne pare preko grada kao suinvestitora ! Sada ćemo da vidimo, da li je Vučić dosledan i drži reč ! Ili je on lično navukao narod na rektora, i tako prevario mnoge koji nisu planirali da glasaju za Milvolkija ! Dašić je davao izjave kako NEKO treba da odgovara, a nikoga nije smenio, već je ostavio SVE svoje direktore na istim mestima ! Da je nekoga smenio skinuo bi odgovornost ! Ovako mora da ide sa njima u paketu ! Ajmo, neka sedne prvi na listi , da ovo sve počisti ili ponovite izbore ! Vučić je rekao da je BESAN…na koga … jel na narod ! Ili na njegove nesposobne, koje će ponovo da postavi i da im pare iako su nesposobni ! Besnilo je zarazno … na svim nivoima !

 2. Onda bi Jkp Sumadija trebalo i da ustupi objekat u vlasnistvo grada, kad vec 5 godina nije u stanju da uradi njegovu rekonstrukciju, znaci i da ne zasluzuje objekat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.