Kragujevac raspisao konkurs za podsticajna sredstva za razvoj privrede metalskog i IKT sektora

Grad

Grad Kragujevac raspisao je javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava privrednicima na teritoriji Grada u 2022. godini.

Javni poziv, za koji je iz gradskog budžeta opredeljeno 15 miliona dinara, raspisan je u okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja grada Kragujevca 2021-2023.g. Programu i realizaciji Javnog poziva, prethodila je jednogodišnja Analiza lanca vrednosti metalskog i IKT sektora u Kragujevcu, koju je grad uradio uz podršku Stalne konferencije gradova i opština i Instituta za ekonomske nauke Beograda. U analizi potreba privrede učestvovalo je i preko 100 predstavnika preduzeća ova dva sektora, navodi se na sajtu Grada.

  • U dugoročnom Planu razvoja grada Kragujevca posebna pažnja posvećena je metalskoj i IKT delatnosti. U gradskom budžetu opredeljeno je 15 miliona dinara kako bi se pomoglo ovim sektorima da se bolje razvijaju, postižu bolje rezultate, a što je nama najbitnije, da se u tim delatnostima zaposli što više ljudi. – rekao je član Gradskog veća za privredu Radomir Erić.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava pored privrednih subjekata metalskog i IKT sektora mogu ostvariti i udruženja sa sedištem na teritoriji grada Kragujevca koja uslužnu ili proizvodnu delatnost obavljaju najmanje godinu dana, nisu u postupku likvidacije, stečaja ili pod privremenom zabranom, nemaju blokadu poslovnog računa, poreske dugove ili dugove prema organizacijama socijalnog osiguranja i ispunjavaju ostale uslove precizirane Javnim pozivom.

Maksimalna vrednost koja može biti odobrena preduzećima IKT sektora je 200.000 dinara, za preduzeća metalskog 300.000 dinara, a za udruženja milion dinara. Mere koje će biti podržane ovim iznosima odnose se na redovne mesečne aktivnosti privrednika, promociju lokalne privrede, aktivnosti vezane za unapređenje konkurentnosti, aktivnosti manjih ulaganja kao i promotivne aktivnosti privrednika.

Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava privrednicima na teritoriji Grada u 2022. godini objavljen je na zvaničnoj prezentaciji grada Kragujevca, koji možete pogledati OVDE.

Piše: eKapija
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.