Kragujevačka opozicija jutros podnela krivične prijave protiv trojice gradskih čelnika

Društvo Grad

Delegacija kragujevačkih odbornika sa pet koalcionih lista jutros je u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, podnela krivične prijave protiv gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, vršioca dužnosti gradskog pravobranioca Zlatka Gorgievskog i predsednika Skupštine grada u prošlom sazivu Miroslava Petrašinovića. Na prijavi su potpisi svih 36 opozicionih odbornika u gradskom parlamentu.

Kako su rekli juče na konferenciji za novinare, na taj način pokušati da zaštite budžet grada Kragujevca i spreče da on bude „olakšan” za više od 2,5 miliona evra.

Podsetimo, parlamentarna opozicija u Kragujevcu optužila je gradske čelnike da su odlukom da se isplati gotovo 300 miliona dinara privatniku za zemljište koje je državna svojina, prekršili više zakona i najavila podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih.

Slađan Rakić je juče objasnio da je privatnik iz Sremske Kamenice svojevremeno kupio dva objekta kod „Zastavinog servisa“ i dobio oko 60 ari zemljišta na korišćenje za šta je platio milion dinara, a da predmet ove prodaje nije bilo zemljište površine oko tri hektara koje je ostalo u vlasništvu Republike Srbije, odnosno grada Kragujevca.

  • Pošto je grad Kragujevac nameravao da na toj lokaciji gradi novu Autobusku stanicu, išao je na sklapanje sporazuma gde bi tom privatniku bilo isplaćeno za kupljene objekte oko 1,2 miliona dinara. Kako on to nije prihvatio, automatski se otišlo na sud, rekao je Rakić.

Ocenio je da se u tom slučaju radi o „organizovanom kriminalu“ zato što je više lica učestvovalo, počev od kabineta gradonačelnika, zatim javnog gradskog pravobranilaštva, Gradskog veća, do Skupštine grada Kragujevca, kao kolektivnog organa iza koga su, kako je rekao Rakić, „pokušali da se sakriju“.

Tagovi:

1 thoughts on “Kragujevačka opozicija jutros podnela krivične prijave protiv trojice gradskih čelnika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.