KRAGUJEVAČKI ANSAMBL „SMILJE“ SUTRA U OHRIDU

Kultura

Kragujevački ansambl „Smilje“ sa tridesetak najmlađih članova, pozvan je da gostuje na Dvanaestom međunarodnom festivalu folklora „Razigrano oro“, koji se održava u Ohridu od 17. do 23. avgusta. Festival je revijalnog tipa, a „Srpski ansambl Smilje“, kako glasi njihov pun naziv, nastupiće u nedelju 19. avgusta, dvadesetominutnom koreografijom. Oni će se predstaviti spletom igara iz Šumadije i igrama Takovskog kraja, a solista će biti i svima poznat Pavle Vasiljević, koji je osvojio sve slušaoce, širom regiona, svojim predivnim glasom.

Realizaciju ovog projekta i putovanje podržao je i u značajnoj meri pomogao grad Kragujevac, obezbeđivanjem jednog dela finansijskih sredstava. Promotivni materijal Gradske turističke organizacije i igra i pesma dece iz „Smilja“ uvek su bili odličan tim. Uzajamna podrška i stalna saradnja uvek daju najbolje rezultate.

Tokom nekoliko festivalskih večeri nastupiće ukupno četrnaest Kulturno umetničkih društava iz drugih gradova Srbije, zatim ansambli iz Rusije, Češke, Poljske, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. Prvi deo ovog festivala održan je u julu, kada je nastupilo dvadeset folklornih društava.

Organizator ove manifestacije je Ansambl „Filigrani“, koji je za decu organizovao i turističke obilaske manastira Sveti Naum, Biljaninih izvora i drugih znamenitosti.

Posle niza uspešnih nastupa širom regiona, sigurni smo da će Srpski ansambl „Smilje“ svojim nastupom, dostojno predstaviti naš grad i Šumadiju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.