KRAGUJEVČANI BEZBEDNO STIGLI U BEOGRAD A ZA BEOGRAD KRENULI I GRAĐANI ČAČKA, IVANJICE, ARANĐELOVCA….

Društvo Grad Politika

Stotine automobila i jedan autobus krenuli su oko podne iz Novog Sada ka Beogradu, na građanski protest „Svi kao jedan – jedan od pet miliona“. Građani su krenuli i iz Kragujevca, Topole, Aranđelovca, Čačka, Ivanjice…

– Novosađani su, kao i uvek, među vrednijima i među onima koji znaju šta znači borba protiv diktature. Danas je bilo lepo oko 11 sati na Bulevaru Evrope gledati sve te ljude koji kreću za Beograd. Bilo je na stotine vozila, a uspeli smo iščupati i jedan autobus. Sada smo se spojili sa ljudima iz Bačke i jedna nepregledna kolona se kreće od Novog Sada ka Beogradu – rekao je jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović.

Građani koji su iz Čačka i Ivanjice krenuli na protest susreli su se u u Preljini kod Čačka, gde im se obratio predsednik Dveri Boško Obradović koji je rekao da je zapadna Srbija uvek bila buntovnička, hrabra, dostojanstvena.

„Danas idemo u Beograd da pokažemo jedno pravo, dostojanstveno, mirno i nenasilno lice Srbije, ali lice one Srbije koja je odlučna da raskrsti sa ovim lopovskim, kriminalnim, izdajničkim režimom“, rekao je Obradović.

Obradović je istakao da „nema nazad, nema povlačenja, nema predaje“.

„Svi danas za Beograd, da svi kao jedan ustanemo protiv Aleksandra Vučiča i njegovog režima, da režimu stavimo do znanja da ovako više ne može“, rekao je Obradović i dodao da se oni bore za osnovna demokratska prava, za slobodne medije i slobodne izbore.

Dok je Obradović govorio okupljenim građanima, oni su držali velike transparente na kojima je pisalo „Čačak bez straha, jedan od pet miliona“ i „Ivanjica bez straha, jedan od pet miliona“, koje su nosili tokom protestnih šetnji u tim gradovima koje se održavaju od sredine januara.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Čačku i Ivanjici rekli su novinarima da nijedan od auto-prevoznika u tim gradovima nije pristao da im iznajmi autobuse. Jutros su organizatorima protesta u Čačku otkazana jedina dva mini autobusa koja su uspeli ranije da angažuju za odlazak na protest u Beograd.

View image on Twitter

View image on Twitter

Frojd od Šumadije@DrDevla

Oni su krenuli privatnim automobilima, a na početku kolone automobila je zastava Srbije.

Kragujevčani su takođe krenuli privatnim automobilima za Beograd. Njima su se kasnije na putu priključili i građani iz okoline Kragujevca, kao i iz Topole i Aranđelovca.

Članica Odbora kragujevačkog protesta „Jedan od pet miliona“ Aleksandra Kostić rekla je da su Kragujevac napustili bez incidenata, i da nije bilo zaustavljanja, kao i da im je saobraćajna policija poželela srećan put.

Organizatori protesta iz Kragujevca su ranije na protestu u Kragujevcu saopštili da zbog pritisaka na prevoznike ne postoji mogućnost organizovog odlaska autobusima za Beograd. Građani su pozvani da na protest pođu svojim automobilima ili redovnim autobuskim linijama.

Izvor: VESTI ON LINE

Sa početnih 20-tak, kolona  kojom su pobunjeni Kragujevčani, danas  oko 13,30 sati, stigli u Beograd, narasla je na više od stotinu automobila. Kragujevačkim  demonstrantima su se, naime, tokom puta – preko Topole i potom Malog Požarevca – pridruživali i žitelji Topole,  Arandjelovca, Mladenovca i drugih mesta, koji su, takodje automobilima, krenuli u Beograd, na gradjanski protest protiv režima Aleksandra Vučića.

    U organizacionom odboru protesta u Kragujevcu kažu da je put do Beograd prošao bez ikakvih incidenata, da tokom puta  nije bilo policijskih kontr ola i blokada. Saobraćajna policija je demonstrantima, na polasku iz Kragujevca, poželela srećan put.

Piše: Zoran Radovanović

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.