ORUŽARI, NA PREDLOG ILIĆA, ODUSTALI OD TOTALNE OBUSTAVE RADA

Društvo Grad

Na predlog predsednika  Sindikata u Zastavi oružju  Dragana Ilića, kojem je početkom sedmice uručen otkaz o radu,  zaoposleni u toj fabrici neće naredne nedelje započeti totalnu obustavu rada, kako je do danas bilo najavljivano.

     -Obaveštavam vas da u ponedeljak neće biti celodnevne obustave rada, kako je bilo najavljeno, a povodom otkaza koji je vašem predsedniku  Sindikata uručio direktor fabrike Mladen Petković. U ovom trenutku ne treba da se nanosi šteta preduzeću kroz takve aktivnosti Sindikata, jer smatram da totalna obustava rada nije rešenje zbog štete koja ne može da se nadoknadi, navodi se, izmedju ostalog, u obraćanju  Ilića zaposlenima u Zastzavi oružju.

     Ilić se oružarima obratio nakon današnje sednice Odbora Sindikata Zastave otužja, čiji je predsednik i dalje, i na kojoj je, nakon njegove inicijative o odustajanju od totalne obustave rada, odlučeno da se protesti oružara, zbog otkaza o radu njihovom sindikalnom lideru, nastave drugim vidovima sindikalne borbe.Kavim, videće se u početkom naredne sedmice.

    Protesti radnika Zastave oružja, zbog otkaza  Draganu Iliću, od srede do petka organizovani su jednostanom obustavama  rada (od 11 do 12 sati), tokom kojih je potpisivana peticija kojom se od generalnog direktora preduzeća Mladena Petkovića zahteva da povuče rešenje o otkazu vodji oružarskog Sindikata.  Petciju je do uoči vikenda parafiralo više od 1.500 radnika kragujevačke fabrike, a njeno potpisivanje će biti nastavljeno i narednih dana.

Pise: Zoran Radovanovic

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.