Kragujevčani o Dašićevoj ostavci: Ili ne znaju, ili „trebalo je ranijeˮ (VIDEO)

Grad

U toku jučerašnjeg dana, 24 sata nakon što je predsednik Vučić najavio izbore 17. decembra, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je, poput mnogih gradonačelnika i predsednika opština, podneo ostavku.

Pitali smo Kragujevčane kako komentarišu ovaj postupak. Većina građana koje smo pitali nije čula da je Dašić podneo ostavku, odgovarali su da tek čuju informaciju od nas. Jedan od njih kaže: „Od vas to čujem, i treba da podnese ostavku, ništa nije uradio za Kragujevacˮ.

  • Nisam znao, nemam ništa da kažem, nisam nešto zadovoljan kako su vodili grad, ali ne samo on, nego zadnjih 50 godina kako se vodi grad, dodaje još jedan Kragujevčanin.

Mnogi su prokomentarisali da se ne bave politikom, te da ih ona ne zanima, ali da su nezadovoljni šta je urađeno u gradu. Još jedan od komentara bio je: „Ne zna se ko je goriˮ.   

Jedan Kragujevčanin ističe da ga ne čudi takva odluka:

  • Nije me tako nešto iznenadilo, ja sam baš posmatrao ovo što se sve na lokalu gradi, grad od 200 000 stanovnika nema pijacu. Znači sve što se radi na lokalu dugo traje, da je to radila republika, to bi do sada bilo završeno. Čini mi se da drugi gradovi bolje funkcionišu nego Kragujevac.

Jedna od sugrađanki kaže da je čula ovu vest, a na pitanje da li je zadovoljna dosadašnjim radom lokalne samouprave ističe: „U suštini da, ne baš sto posto, ali oko sedamdeset posto da, naravno, bila sam zadovoljna, uređivao je grad, bavio se građanimaˮ.

Druga sugrađanka kaže da ni gradonačelnik Dašić, a ni njegov prethodnik Nikolić, nisu ništa učinili za grad:

  • Za vreme njihove vladavine ništa nije učinio za grad, a nije ni onaj prethodni Nikolić, tako da su obojica bili nesposobnjakovići.

Kragujevčanin, koji kako kaže, uvek glasa za Srpsku naprednu stranku, „ne zna šta se događa u redovima SNS-aˮ.

  • Ne znam zbog čega je dao ostavku, verovatno izbori, Vučić je najavio preko televizije, a da bi se održali izbori moraju gradonačelnici da podnesu ostavku, to je vrlo prosto.   
Novinarka: Sandra Solujić
Snimateljka: Jelena Nikolić
Tagovi:

1 thoughts on “Kragujevčani o Dašićevoj ostavci: Ili ne znaju, ili „trebalo je ranijeˮ (VIDEO)

  1. Ko će sada da nam završi Tržnicu? Ja mislim da moramo svi na ulicu sa parolom „Ne damo Gašića“.Nije njemu niko naredio da podnese ostavku.“Častan čovek“.
    Bruka og gradonačelnika.Sada kragujevčani imamo šansu da se Kragujevac digne.U protivnom imamo Natašu radikalku i kraj našeg grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.