Krivična prijava protiv direktora Energetike Kragujevac

Grad

Udruženi sindikati Srbije Sloga danas su Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu podneli krivičnu prijavu protiv direktora Energetike Kragujevac, Ilić Andrije, zbog, kako navode, omogućavanja Matić Nenadu, zaposlenom u tom preduzeću da nezakonito stekne imovinsku korist u iznosu od preko pola milliona dinara dok se nalazio na „sindikalnom plaćenom odsustvu“.

  • Naime, direktor Energetike, preduzeća koje se stara o grejanju građana Kragujevca je u periodu od 03.10.2021 do 05.09.2022. godine redovno isplaćivao zarade Matiću koji se vodio na sindikalnom plaćenom odsustvu, iako je znao da mu je prestala funkcija potpredsednika sindikata i regionalnog poverenika Granskog sindikata rudartva i energetike Nezavisnost. Sloga smatra da je nedopustivo da direktor  javnog preduzeća pojedincima  na ime sindikata i nepostojećih funkcija omogućava da parazitiraju na grbači naroda, u konkretnom slučaju na Kragujevčanima koji se ovih dana smrzavaju zbog socijalne nemaštine i skupo plaćaju grejanje u trenutku svetske energetske krize. – navodi se u saopštenju sindikata.

1 thoughts on “Krivična prijava protiv direktora Energetike Kragujevac

  1. Jadno da u ovom vremenu gde ima milion gorih primera ovo citamo..malo je ovo sta se sve ne zna i cuti.Drzqvne jasle su cudo i tamo svi mesetare i svi to znaju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.