Nadzorni odbor Zastava oružja još uvek nije imenovao direktora

Društvo Ekonomija

Sindikalna organizacija Zastava oružja saopštava da Nadzorni odbor fabrike ni prošlog petka (27. januar), iako se sastao, na dnevnom redu nije imao tačku „postavljenje generalnog direktora“.

  • Nije razmatrana ni situacija u fabrici u okolnostima kada fabrički rukovodni sistem ne funkcioniše u zakonskim okvirima koji uspostavlja pitanje odgovornosti.

U Sindikatu ističu da se Nadzorni odbor „po ko zna koji put“ bavio, kako tvrde, manje bitnim temama i pored činjenice da fabrika funkcioniše u gotovo nemogućim uslovima i da se obezbeđuje samo isplata zarada kako bi se sačuvao socijalni mir.

  • Na oglasnim tablama fabrike se pojavila nepotpisana informacija za koju se pretpostavlja da je izdata od strane Nadzornog odbora u kojoj se naglašava da se poslovanje odvija normalno, da ugovora ima, kao i da je obezbeđena isplata zarada u budućem periodu. Obećavaju se investicije kojih tokom prošle i ove godine gotovo da nije bilo.
    Sindikat će tokom ove nedelje sprovoditi aktivnosti kako bi se sagledala dubina krize u cilju dobijanja odgovora na pitanje zbog čega je neodgovornim odlukama fabrika dovedena u krajnje nepovoljan položaj, piše u saopštenju Sindikata Zastava oružja.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.