Lepenica, naš kraj: Kome to smetaju naši klinci?

Društvo

Saopštenje Milana Stevanovića, predsednika Upravnog odbora udruženja „Lepenica, naš kraj“ prenosimo u celosti:

Kome to smetaju naši klinci?
Nekoliko dana po postavljanju sprava za teretanu na otvorenom, počelo se sa uništavanjem istih. Prvo je skinuta i odneta šipka, odvijeni i ukradeni šrafovi, izgrebane sprave, skinuta farba. Posle toga uništene su klupe u neposrednoj blizini, drveni delovi skinuti i bačeni u Lepenicu. Ulična rasveta izmedju korita Lepenice i zgrade „Lepa Brena“ više ne postoji – sve svetiljke pomoću pištolja za farbu su obojene nekom crnom tečnošću, verovatno mazutom. Drveni sto i klupe na kojima se okupljaju naše starije komšinice svakodnevno se posipaju cementom, izručuje se djubre iz kesa. Nastavilo se sa prosipanjem raznih hemikalija po spravama, farba je uništena a sve šipke zardjale, tako da je zbog bezbednosti trenutno onemogućeno njihovo korišćenje.
Naš tzv. komšija je uhvaćen na delu, postoje svedoci, snimci i fotografije, pa je ceo slučaj prijavljen policiji. Od nadležnih organa, policije i Tužilaštva, očekujemo da u što kraćem roku preduzmu sve što je potrebno kako bi se zaustavilo divljačko i rušilačko ponašanje a naše naselje postalo bezbedno za sve.
Udruženje „Lepenica, naš kraj“ obezbediće sredstva za kupovinu i postavljenje novih klupa, sve sprave ćemo srediti i ofarbati, kupiti delove koji nedostaju a problem sa rasvetom prijaviti nadležnima u Gradskoj upravi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.