Sindikalna organizacija Zastava oružje: Deo radnika pušten kući, nisu stvoreni minimalni uslovi za bezbedan i zdrav rad

Društvo

Saopštenje sindikalne organizacije Zastava oružje prenosimo u celosti:

Niske temperature okovale su hladnoćom veći deo proizvodnih hala i radnog prostora fabrike Zastava oružje. Ledeni dani doneli su i niske temperature u  pogonima koje se u jutarnjim satima kreću od svega nekoliko stepeni zbog čega su radnici juče i danas boravili u gotovo nemogućim uslovima.

Energetika isporučuje nedovolјne temperature fluida koji ne mogu zagrejati proizvodne pogone na temperature minimalno potrebne za bezbedan rad.

Jutros je došlo do pucanja dovodnog ventila, što je uzrokovalo da veći deo proizvodnih pogona ostane hladan, zbog čega je deo radnika pušten kući jer nisu stvoreni minimalni uslovi za bezbedan i zdrav rad.

Služba bezbednosti i zdravlјa na radu je u prethodnom periodu oduzela radnicima grejalice tako da ne postoji način bilo kakvog dogrevanja. Teškoj situaciji doprinosi i nefunkcionisanje Nadzornog odbora koji već 48 dana odbija da imenuje generalnog direktora, a ne daje nikave smernice kako bi se prevazišlo teško stanje stanje u fabrici.

Sindikat insistira da se obezbede minimalni uslovi rada kako bi se sačuvalo zdravlјe zaposlenih i održao minimum procesa proizvodnje, pogotovo što se narednih dana najavlјuju još niže temperature.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.