Majka dvanaestoro dece, Kragujevčanka Jasmina Filić, jedna je od preko 200 dobitnica odlikovanja povodom Dana državnosti

Društvo Milica

Na sinoćnoj dodeli ordenja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti, među onima koji su dobili to veliko priznanje, nalazi se i Jasmina Filić iz Kragujevca, majka dvanaestoro dece.

Najmlađi član porodice Jasmine i Radojice Filić, Metodije, rođen je 24. 11. 2022. godine, a sem njega, bračni par iz Kragujevca ima i Stefanu (5), Konstantina (6), Bogdana (8), Simonidu (9), Filipa (10), Vasilija (12), Sofiju (14), Anastasiju (15), Danila (17), Arsenija (18), i Teodoru (19).

Para uvek fali, ali sloge i ljubavi nikada

Dok im ljubavi i sloge ne manjka ni malo, finansijski se teško snalaze i sklapaju kraj sa krajem. Kako je Jasmina rekla pre par godina, plata njenog supruga koji honorarno radi kao konobar, te i socijalna pomoć i dečiji dohodak nisu dovoljni da pokriju ni same račune, a ne školovanje i život školaraca kojih u kući imaju osmoro.

Ono što je roditeljima najbitnije jeste sloga koja vlada među decom, na šta je Jasmina posebno ponosna.

Deca brinu jedna o drugima
  • Nama su deca dar od boga, mi smo blagosloveni što ih imamo. Njihova sreća je najpreča, rekla je Jasmina jednom prilikom u razgovoru za „Kurir“

Ponosna Jasmina pored toga da stariji brinu o mlađima, sa ponosom je istakla i to da starija doprinose i da joj pomažu oko mlađe, kako oko učenja, tako i oko odvođenja i dovođenja iz škole i vrtića. I pored tolike sloge i ljubavi, Jasmina je ispričala kako ih često ljudi popreko gledaju zbog velikog broja dece.

Posebna čast za Filiće, jeste krštenje malog Metodija, koga je krstio iguman manastira Hilandar, Metodije koji službuje pri manastiru Kakovo u Grčkoj.

Izvor: Blic
 Fotografija: RTS screenshot
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.