foto: SSP

SSP izjavila saučešće porodici Alekseja Navaljnog

naslov Politika
  • Izjavljujemo najdublje saučešće porodici Alekseja Navaljnog, supruzi, ćerci i majci, kao i svim njegovim saradnicima. Posle niza pokušaja, ruski režim je ostvario svoju nameru i uklonio zauvek čoveka koji se čitavog života borio sa slobodu, pravdu i razvoj demokratske Rusije, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde, koje potpisuje predsednik Dragan Đilas.
Prenosimo saopštenje SSP-a:

 Kao najpoznatiji ruski opozicionar i nezaustavljivi borac protiv kriminala i korupcije čelnika ruskog režima i njihovih oligarha, preživeo je dva pokušaja ubistva. Nakon poslednjeg i lečenja od trovanja u Berlinu, odlučio je 2021. da se vrati u Moskvu ne želeći da ga njegov narod smatra „izdajnikom“, kako je to režimska propaganda nametala. Putinov režim ga je odmah uhapsio i osudio na 9 godina zatvora, a potom na dodatnih 19 u još jednom novom procesu. U decembru 2023. mu se najpre izgubio trag tokom premeštaja u drugi zatvor, da bi se potom otkrilo da je transportovan u jedan od najozloglašenijih zatvora za najteže političke zatvorenike, u potpuno nehumanim uralskim uslovima na arktičkoj granici, izložen posebnom psihičkom mučenju. 

 Svi koji u Srbiji žive danas mogu da vide pravo lice ruskog režima. Mogu da vide i gde nas vode svi Vulini, Vučići i njima slični koji špijuniraju i srpsku i rusku opoziciju kada dođu u Beograd, koji primaju odlikovanja od ruskih obaveštajnih službi i javno im se zahvaljuju na lažnim obaveštenjima kako srpska opozicija sprema nerede i nasilje. Jedino smena ovakve vlasti i procesuiranje za sva nedela koja su načinili su garancija da Srbija u bližoj budućnosti neće izgledati onako kako Rusija izgleda danas.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.