Medijsko sklonište vas poziva na premijeru predstave „Urednik“ u Kragujevcu

Društvo Kultura

Manipulacije istinom i informacijama nisu stvar samo savremenog trenutka. Ono što jeste karakteristično za današnji trenutak jesu lakoća i raznovrsnost načina kojima se istina relativizuje kao i alati koji nam pomažu u tome da laži obučemo ruho istine. Da forma zameni svaku naznaku suštine. Međutim, ono što ni u jednom vremenu neće moći da se „spinuje“ i neutrališe jesu posledice koje zbog medijskog zamajavanja manje ili više primećujemo na sopstvenoj koži. Sve dok nas ne udare pravo u sred lica.

Ova drama zato prati dinamiku jedne televizijske redakcije i kako se ona, što u kolektivnom što u individualnom obliku, nosi sa time kako i koje će informacije prenositi. Iako se čini da utiču na sudbinu „tamo nekih ljudi“ vidimo kako zapravo utiču na sudbinu sebe samih. Shvatamo zašto se nalaze u pozicijama u kojima se nalaze i kako ih neinformisanost i neangažovanost za sopstvene živote dovodi u pozicije u kojima se nalaze. Kako iz njih pokušavaju da se izvuku i da li i zašto (ne)uspevaju.

Po prvi put u Kragujevcu, jedna od sjajnih predstava Reflektor teatra, Urednik će se održati 16. novembra od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru, Daničićeva 3.

Karte će biti u prodaji od ponedeljka, 9. novembra:

  • na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra (Daničićeva 3), radnim danima i subotom od 10-14h
  • u Medijskom skloništu Kragujevac (Nikole Pašića 33), svakog dana od 18-20h

Više o samoj predstavi možete pročitati —> ovde.

Domaćin predstave biće Medijsko sklonište Kragujevac; mesto okupljanja i zajedničkih aktivnosti redakcija Kragujevačkih novina, Glasa Šumadije, Radija Zlatousti, Agencije Iz Glave i udruženja Res Publika. Nastalo je uz podršku Građanskih inicijativa, a otvoreno je i za sve druge novinare i medije koji dele vrednosti – lični i profesionalni integritet, slobodu i odgovornost.

NAPOMENA: Predstava će biti održana uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera u cilju sprečavanja širenja zaraze virusa COVID-19.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.