foto: Glas Šumadije

Menadžment i štrajkači „Fijat plastika” narednog utoraka na pregovorima

Društvo Grad

Predsednik Štrajkačkog odbora „Fijat plastika”, Zoran Milljković, potvrdio je za Danas da je uz posredovanje Ivice Lazovića, direktora Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, zvanično dogovoren sastanak sa menadžmentom Fijata.

Prvi razgovor štrajkača i poslovodstva vodiće se u utorak, u 7. septembra u prostorijama Fijata u Beogradu.

  • Direktoru Agencije i menadžmentu „Fijata” predočili smo da je za budžet našeg sindikata koji je vrlo skroman to veliki izdatak. Kao Štrajkački odbor, pristali smo na taj prvi inicijalni sastanak u Beogradu ali ćemo zahtevati da se svi dalji pregovori sa poslovodstvom vode u „Fiajtovim” prostorijama u Kragujevcu, gde smo već bezbroj puta pregovarali sa menadžmentom, kaže Miljković za „Danas”, napominjući da u skladu sa zakonom ovakvi pregovori mogu da traju do 30 dana.

Po njemu oko povratka mašina u pogone „Fijat plastika” ( protivpravno izmeštenim za vreme njihovog štrajaka koji traje od februara ) kao i povratku na posao svih onih koji su zbog štrajka poslati na prinudne odmore neće biti pregovora.

Ono o čemu štrajkači „Fijat plastika” hoće da pregovaraju sa poslovodstvom je da im se vrati regeres za godišnji odmor na nivo od 1. januara ove godine kao i da im se neradni dani plaćaju 65 posto, što se u ostalim delovima Kompanije „Fijat” praktikuje već godinama unazad.

autor: za list Danas – Zoran Mišić / foto: Glas Šumadije
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.