Milan Tanović Tane: Samo saradnja opoziciju spasava

naslov Politika
  • POKS nije želeo da izađe na Beogradske izbore pod ovim uslovima, ali ih nije ni bojkotovao, POKS je predlagao da opozicija bude jedinstvena i da zajedno sa ostalim opozicionim strankama pokušamo da dođemo do boljih izborinih uslova, a to smo mogli da uradimo isključivo zajedno. POKS nije želeo da utiče na birače u Beogradu, nije ih pozivao na bojkot, ali isto tako nije želeo da da legitimitet ovim lažnim izborima, navodi se u saopštenju Milana Tanović Taneta, šefa odborničke grupe POKS – Zajedno za Šumadiju, koje integralno prenosimo:

Smatram da je opozicija u Beogradu morala da bude jedinstvena, kao što je trenutno u Kragujevcu jedinstvena. To je jedini način da se pobedi SNS mašinerija.

Ako je kompletna opozicija potpisala sporazum sa Proglasom, da se na izbore ne izlazi ukoliko se ne ispune zahtevi opozicije, ne vidim razlog zbog čega se deo opozicije (Biram borbu i Sava Manojlović kome ovom prilikom čestitam na rezultatu) odlučio za izlazak na lokalne izbore. Ovi izbori pokazali su da je koalicija NADA bila u pravu kada je odlučila da ne učestvuje na izborima u Beogradu, jer su uslovi bili još gori nego 17.12.

Razjedinjenost opozicije ide na ruku samo vladajućoj garnituri, koja je ponovo uspela da upravo to i uradi. Napravljen je korak unazad iako je opozicija mogla da iskoristi momenat da ostvari svoje ciljeve da je bila jedinstvena.

Vreme da vratimo ne možemo, ali možemo da učimo iz grešaka.

Smatram da je potrebno što pre, kompletna opozicija da sedne za sto, da se smire strasti i da pokušamo da zauzmemo isti stav, a to je da je potrebno da budemo jedinstveni.

Ne tiču se lokalni izbori u Beogradu samo Beograđana, tiču se svih nas.

Ugledajte se na Kragujevac drage kolege iz Beograda.

Samo saradnja opoziciju spasava.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.